joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Cum să… ? Sfaturi și trucuri vechi de un secol extrem de utile chiar și astăzi

Aceste sfaturi nu sunt la străbunicile noastre, ci de la compania de tutun Gallagher. La începutul secolului trecut în fiecare pachet de țigări se găsea câte o imagine cu sfaturi utile. Au existat în jur de 100 de asemenea imagini. Aici veti gasi 20 dintre aceste imagini, care cu siguranta va vor fi de folos in diverse situatii.

1. Cum să vă scoateți o așchie

Umpleți cu apă fierbinte o sticlă cu gâtul larg (aproape până sus) și lipiți de ea locul unde aveți așchia. Datorită aburilor așchia va cădea singură.

2. Cum să aprindeți un chibrit în timp ce bate vântul.

Pentru a face acest lucru trebuie doar să faceți câteva crestături pe chibrit și apoi îl veți putea aprinde cu ușurință.

3. Cum sa faci un  filtru de apă.

Faceți o gaură într-o găleată obișnuită și introduceți un tub în ea. Apoi umpleți găleata cu nisip fin, grosier, pietriș și pietre și veți obține astfel apă pură.

4. Cum să fierbeți un ou crăpat.

Pentru a putea fierbe un ou crăpat ca și cum ar fi întreg, adăugați puțin oțet în apă și oul nu va curge în timpul fierberii.

5. Cum să introduceți din nou dopul în sticlă.

Baza dopului este, de obicei, mai largă decât gâtul sticlei și nu poate fi introdusă în sticlă. Nu vă grăbiți să tăiați dopul, puneți-l pur și simplu pe podea și apăsați-l cu talpa încălțămintei și mișcați de câteva ori piciorul înainte și înapoi. Este bine să înveliți dopul într-un șervețel ca să nu se murdărească.

6. Cum să curățați o pictură în ulei.

Ștergeți atent suprafața cu un cartof crud, apoi cu o cârpă umedă. Îndepărtați periodic murdăria de pe suprafața cartofului. La sfârșitul procedurii ștergeți pânza cu ulei de in.

7. Cum să răciți vinul.

Înfășurați sticla într-o cârpă umedă (din bumbac sau flanelă), puneți sticla sub un jet de apă și lăsați-o timp de 5-7 minute. Dacă doriți să se răcească și mai rapid, înfășurați-o și puneți-o în congelator.

8. Cum separați două pahare blocate unul în altul.

Dacă un pahar se blochează în altul există pericolul ca ambele pahare să se strice. Cea mai ușoară și mai eficientă metodă este să turnați apă rece în paharul de sus, iar pe cel de jos să-l țineți în apă fierbinte și se vor dezlipi imediat.

9. Cum se taie pâinea proaspătă în felii subțiri.

Țineți cuțitul în apă caldă și ștergeți-l repede cu un prosop. Cu cuțitul fierbinte este foarte ușor de tăiat pâinea proaspătă în felii subțiri .

10. Cum să reanimați florile ofilite.

Dacă florile s-au ofilit, puneți-le în apă fierbinte și lăsați apa să se răcească. Apoi tăiați-le cozile și puneți-le în apă rece.

11. Cum să fierbeți cartofii ca să nu se sfărâme.

Pe lângă sare, adăugați și puțin zahăr în cratiță, iar când cartofii sunt gata, scurgeți apa din ei și țineți puțin vasul pe foc pentru a vă asigura că toți cartofii s-au uscat uniform.

Foarte interesant și..  Trucuri utile pentru mașina personală pe care orice șofer trebuie să le știe

12. Cum să determinăm cum va fi vremea.

Dacă vă place să faceți drumeții, este important să știți din timp dacă vremea va fi însorită sau ploioasă. Este foarte simplu: găsiți nor pe cer (care se află destul de departe de Dumneavoastră) și în cazul în care acesta crește în dimensiune, vremea va fi ploioasă, dacă devine tot mai mic, va fi soare.

13. Cum să tratați o entorsă.

Ridicați cât mai sus partea afectată și aplicați un bandaj înmuiat în apă rece. În imagine puteți vedea cum să păstrați bandajul umed fără a-l schimba periodic.

14. Cum să evitați aburirea ochelarilor?

Umiditatea de pe lentilele ochelarilor este o mare problemă. Dacă îi veți prelucra zilnic cu săpun și apoi îi veți șterge cu o cârpă, veți evita acest lucru deoarece săpunul formează un strat protector foarte subțire.

15. Cum să alungați musculițele de la coșul de gunoi.

Dacă veți turna zilnic în coșul de gunoi puțin borax (diborat de natriu decahidrat), veți scăpa de musculițele enervante.

16. Cum se strâng așchiile de sticlă.

Cea mai eficientă modalitate de a face acest lucru este să folosiți o cârpă moale, umedă, pe care să o aruncați apoi odată cu sticla. Cu ajutorul acestei metode veți putea strânge chiar și cele mai mici așchii.

17. Cum să scoateți un inel de pe deget.

Pentru a face acest lucru trebuie mai întâi să ungeți bine degetul cu săpun. Dacă degetele și articulațiile nu sunt umflate, acest lucru va fi suficient. Dacă degetul este umflat, este mai bine să vă adresați unui bijutier.

18. Cum să scoateți un cui lung.

Dacă trebuie să scoateți un cui lung, atunci cel mai simplu mod este să puneți sub instrument o bucată de scândură care va servi drept suport.

19. Cum se face o busolă cu ajutorul unui ceas de mână.

Pentru a determina punctele cardinale cu ajutorul unui ceas de mână, setați ceasul astfel încât orarul să fie îndreptat spre soare și puneți pe ceas un fir de iarbă sau o bucată de sârmă, împărțind unghiul dintre orar și numărul 12 în jumătate. Capătul sârmei sau al firului de iarbă dintre numărul 12 și orar va indica spre sud.

20. Cum să înlăturați petele de sare de pe încălțăminte.

Astfel de pete se curăță perfect cu o soluție de bicarbonat și lapte fierbinte. După ce se vor usca, va trebui să lustruiți încălțămintea în mod obișnuit, iar petele vor dispărea ca prin minune.

fasingur

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.