Și tu îl folosești frecvent dar nu știi ca este dintre cele mai toxice medicamente pentru ficatul tău - Infoalert.ro
Connect with us

Diverse

Și tu îl folosești frecvent dar nu știi ca este dintre cele mai toxice medicamente pentru ficatul tău

Published

on

RECOMANDARE
Alertă de la POLITIE! Fiți vigilenți! Mii de români au fost înșelați în acest mod

Unul dintre rolurile ficatului este acela de a face netoxice majoritatea substanțelor toxice care ajung în organism.

Deși majoritatea oamenilor acceptă că unele substante pot fi toxice pentru organism (alcoolul, tutunul, medicamentele, grăsimile etc), nu acceptă că altele pot avea același efect (ceaiurile, argila, prafurile de gândaci etc), bazându-se pe faptul că sunt naturale sau „naturiste”

Proveniența substanțelor toxice în organismul uman:

Cele mai importante surse de substanțe toxice pentru ficat provin din alimentația obișnuită (prin prăjire, fermentare, afumare, ciuperci, contaminare cu microbi etc). Alcoolul este un toxic hepatic recunoscut. Orice fel de băutură alcoolică este toxică pentru ficat, deși, în cantități mici, acest efect nu este evident, ficatul fiind capabil să detoxifice organismul, fără urmări majore asupra sa (fără a se îmbolnăvi).

Medicamentele, în majoritatea lor, sunt transformate la nivelul ficatului, rezultând în uzura acestuia. De aceea, în bolile de ficat, se recomandă administrarea a cât mai puține medicamente, doar cele absolut necesare și mai puțin toxice la nivel hepatic. Medicamente cel mai cunoscute pentru efectul lor toxic hepatic sunt cele antiinflamatoare, unele antibiotice și antidepresive, citostaticele și anticoncepționalele.

Paracetamolul este unul dintre cele mai toxice medicamente pentru ficat.

Există situații în care, după o singură tabletă de paracetamol, transaminazele au crescut la peste 1000ui/dl (de 200 de ori mai mult decât înainte de a lua paracetamol) și au fost descrise cazuri de insuficiență hepatică acută care au condus la deces sau în care a fost nevoie de transplant hepatic.

Apariția insuficienței hepatice acute după paracetamol nu depinde de doza luată, ci, mai ales, de reacția organismului la acest medicament. În Romania, doza de paracetamol per tabletă este mai mare decât în alte țări (500mg față de 325mg în SUA, de exemplu). În plus, trebuie știut că această substanță se găsește și în medicamente cu alte denumiri.

Toxicitatea paracetamolului poate sa apară la persoane cu ficatul perfect sănătos, iar dacă persoana respectivă are deja o boală de ficat, asociază și alte medicamente sau alcool, aceasta, evident, crește exponențial.

Sursa: ampress.ro

loading...

Diverse

Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Published

on

By

RECOMANDARE
Alertă de la POLITIE! Fiți vigilenți! Mii de români au fost înșelați în acest mod

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară. Conform unui studiu recent, publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, mai mult de o jumătate din materia Căii Lactee și implicit jumătate dintre atomii care intră în componența corpurilor oamenilor, ar putea proveni din exteriorul galaxiei noastre.

Astrofizicienii de la Northwestern University (SUA, Illinois) au realizat simulări pe un supercomputer, identificând astfel un fenomen cosmic numit transfer intergalactic, care a dus la descoperirea unor aspecte neștiute din evoluția galactică, scrie sciencealert.com.

Astrofizicienii au constatat că exploziile colosale ale supernovelor pot expulza cantități imense de materie din propriile galaxii. Atomii pot fi propulsați, în acest fel, cu o forță suficient de mare pentru a parcurge distanțele imense de la o galaxie la alta. Datorită acestor fenomene, galaxia noastră, Calea Lactee, a „importat” materie provenită de la alte galaxii și, desigur, a și „exportat” gigantice cantități de atomi, în urma exploziilor propriilor supernove.

După cum remarcă conducătorul studiului, Daniel Anglés-Alcázar, în organismul fiecărui om există un număr de atomi proveniți din galaxiile vecine, deci, ne-am putea considera, fie și parțial, „călători prin spațiu” sau „imigranți extragalactici”. Citeşte mai mult pe cunoastelumea.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***