Connect with us

Diverse

Sigur nu știai că Coca Cola poate îndepărta vopseaua și rugina! Iată 13 moduri neobișnuite de utilizare a acesteia în casă

Published

on

Cea mai populară băutură răcoritoare, Coca Cola, are o mulțime de întrebuințări mai puțin știute care te poate ajuta la munca în casă.

Cofeina, aciditatea ridicată și zahărul din Coca Cola nu au doar un gust deosebit, dar este și un produs excelent de îndepărtare a petelor, grăsimii și chiar puteți curăța automobilul și puteți scăpa de dureri de cap. Nu ne credeți?

Citiți lista de mai jos și veți afla cum această băutură răcoritoare vă poate ajuta în problemele de zi cu zi din casa dvs.

1. Curățați toaleta

Pare o nebunie. Dar acizii din Coca Cola vor distruge petele din vasul de toaletă. Turnați Coca Cola în vas și așteptați aproximativ o oră. Trageți apa și petele trebuie să dispară.

2. Aplicați îngrășăminte plantelor

Sunt unele plante cărora le place puțină aciditate, de exemplu azalee. Turnând puțină Coca Cola în sol le conferă un supliment de acid, iar zahărul hrănește microorganismele din sol.

3. Șuruburi și cuie ruginite

Aveți șuruburi ruginite care s-au blocat? Înmuiați o bucată de pânză în Coca Cola și apoi puneți-0 deasupra șuruburilor ruginite. Acidul va dizolva rugina și se vor deșuruba mai ușor.

4. Scăpați de petele de grăsime

Coca Cola îndepărtează orice pată de grăsime. Dacă pata este foarte urâtă, încercați să o înmuiați cu Coca Cola și apoi să o spălați.

5. Îndepărtați petele de grăsime de pe drum

Petele urâte de ulei de automobil de pe carosabil pot fi înmuiate bine cu Cola, apoi spălate cu furtunul. Nu este nevoie de nici un efort.

6. Îndepărtați insectele de pe parbriz

Se pare că unele insecte zboară direct în mașina dvs. Murdăria pe care o lasă este urâtă și greu de curățat. Îndepărtați-o turnând Coca Cola pe parbriz, lăsați să stea un minut apoi ștergeți și clătiți.

7. Dezghețați parbrizul

Această băutură răcoritoare vă poate, de asemenea, ajuta să dezghețați parbrizul pe timp de iarnă. Turnați Coca Cola deasupra la gheață și priviți cum se topește. Acum puteți să o îndepărtați ușor fără a încălzi mașina.

8. Ameliorați mușcăturile de meduze și albini

Dacă ați citit toate aceste moduri de utilizare a băuturii, probabil v-ați gândit ce-ar fi dacă ați aplica-o pe rană Coke ajută la ameliorarea durerilor apărute în urma mușcăturii de meduză și albină.

9. Curățați tencuiala

Turnați Cola pe ea, lăsați să acționeze câteva minute și apoi frecați. Acidul va distruge toate petele dificile.

10. Scăpați de mirosul de sconcs

Dacă animalul dvs. de companie a fost „parfumat” de către un sconcs, spălați-l cu Coca Cola și mirosul va dispărea.

11. Îndepărtați vopseaua

Băutura poate, de asemenea, să îndepărteze vopseaua. Înmuiați un prosop în băutură și aplicați de mai multe ori pe suprafața necesară până vopseaua va începe să se decojească, ulterior vopseaua se va îndepărta foarte ușor.

12. Tratați durerilor de cap

Cofeina care este în băutură poate trata durerile de cap și chiar să calmeze o migrenă dacă o prindeți chiar la început.

13. Coaceți

Acidul din Cola înmoaie carnea ușor. Încercați să preparați carnea de porc cu Coca Cola. Ea este, de asemenea, un supliment minunat pentru diferite sosuri, deoarece redă un gust dulciu.

Sursa: landia.ro

loading...

Diverse

Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Published

on

By

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară. Conform unui studiu recent, publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, mai mult de o jumătate din materia Căii Lactee și implicit jumătate dintre atomii care intră în componența corpurilor oamenilor, ar putea proveni din exteriorul galaxiei noastre.

Astrofizicienii de la Northwestern University (SUA, Illinois) au realizat simulări pe un supercomputer, identificând astfel un fenomen cosmic numit transfer intergalactic, care a dus la descoperirea unor aspecte neștiute din evoluția galactică, scrie sciencealert.com.

Astrofizicienii au constatat că exploziile colosale ale supernovelor pot expulza cantități imense de materie din propriile galaxii. Atomii pot fi propulsați, în acest fel, cu o forță suficient de mare pentru a parcurge distanțele imense de la o galaxie la alta. Datorită acestor fenomene, galaxia noastră, Calea Lactee, a „importat” materie provenită de la alte galaxii și, desigur, a și „exportat” gigantice cantități de atomi, în urma exploziilor propriilor supernove.

După cum remarcă conducătorul studiului, Daniel Anglés-Alcázar, în organismul fiecărui om există un număr de atomi proveniți din galaxiile vecine, deci, ne-am putea considera, fie și parțial, „călători prin spațiu” sau „imigranți extragalactici”. Citeşte mai mult pe cunoastelumea.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***