Connect with us

Diverse

Sigur nu știai că Coca Cola poate îndepărta vopseaua și rugina! Iată 13 moduri neobișnuite de utilizare a acesteia în casă

Published

on

Cea mai populară băutură răcoritoare, Coca Cola, are o mulțime de întrebuințări mai puțin știute care te poate ajuta la munca în casă.

Cofeina, aciditatea ridicată și zahărul din Coca Cola nu au doar un gust deosebit, dar este și un produs excelent de îndepărtare a petelor, grăsimii și chiar puteți curăța automobilul și puteți scăpa de dureri de cap. Nu ne credeți?

Citiți lista de mai jos și veți afla cum această băutură răcoritoare vă poate ajuta în problemele de zi cu zi din casa dvs.

1. Curățați toaleta

Pare o nebunie. Dar acizii din Coca Cola vor distruge petele din vasul de toaletă. Turnați Coca Cola în vas și așteptați aproximativ o oră. Trageți apa și petele trebuie să dispară.

2. Aplicați îngrășăminte plantelor

Sunt unele plante cărora le place puțină aciditate, de exemplu azalee. Turnând puțină Coca Cola în sol le conferă un supliment de acid, iar zahărul hrănește microorganismele din sol.

3. Șuruburi și cuie ruginite

Aveți șuruburi ruginite care s-au blocat? Înmuiați o bucată de pânză în Coca Cola și apoi puneți-0 deasupra șuruburilor ruginite. Acidul va dizolva rugina și se vor deșuruba mai ușor.

4. Scăpați de petele de grăsime

Coca Cola îndepărtează orice pată de grăsime. Dacă pata este foarte urâtă, încercați să o înmuiați cu Coca Cola și apoi să o spălați.

5. Îndepărtați petele de grăsime de pe drum

Petele urâte de ulei de automobil de pe carosabil pot fi înmuiate bine cu Cola, apoi spălate cu furtunul. Nu este nevoie de nici un efort.

6. Îndepărtați insectele de pe parbriz

Se pare că unele insecte zboară direct în mașina dvs. Murdăria pe care o lasă este urâtă și greu de curățat. Îndepărtați-o turnând Coca Cola pe parbriz, lăsați să stea un minut apoi ștergeți și clătiți.

7. Dezghețați parbrizul

Această băutură răcoritoare vă poate, de asemenea, ajuta să dezghețați parbrizul pe timp de iarnă. Turnați Coca Cola deasupra la gheață și priviți cum se topește. Acum puteți să o îndepărtați ușor fără a încălzi mașina.

8. Ameliorați mușcăturile de meduze și albini

Dacă ați citit toate aceste moduri de utilizare a băuturii, probabil v-ați gândit ce-ar fi dacă ați aplica-o pe rană Coke ajută la ameliorarea durerilor apărute în urma mușcăturii de meduză și albină.

9. Curățați tencuiala

Turnați Cola pe ea, lăsați să acționeze câteva minute și apoi frecați. Acidul va distruge toate petele dificile.

10. Scăpați de mirosul de sconcs

Dacă animalul dvs. de companie a fost „parfumat” de către un sconcs, spălați-l cu Coca Cola și mirosul va dispărea.

11. Îndepărtați vopseaua

Băutura poate, de asemenea, să îndepărteze vopseaua. Înmuiați un prosop în băutură și aplicați de mai multe ori pe suprafața necesară până vopseaua va începe să se decojească, ulterior vopseaua se va îndepărta foarte ușor.

12. Tratați durerilor de cap

Cofeina care este în băutură poate trata durerile de cap și chiar să calmeze o migrenă dacă o prindeți chiar la început.

RECOMANDARE
Cum se poate păstra carnea de porc proaspătă și fără congelare până la vară? Metoda folosită de bunicii nostri

13. Coaceți

Acidul din Cola înmoaie carnea ușor. Încercați să preparați carnea de porc cu Coca Cola. Ea este, de asemenea, un supliment minunat pentru diferite sosuri, deoarece redă un gust dulciu.

Sursa: landia.ro

loading...

Agricultura si economie

Tineri din România, cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe

Published

on

By

Tineri cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe.

În mediul rural, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pot cere, primăriilor de care aparțin, atribuirea unei suprafețe de teren de până la 1.000 m2, fără a plăti nimic, doar pentru a-și construi o casă.

Conform  legii, tinerii își pot construi locuințe cu suprafețe cuprinse între 150-300 m2 în sectoarele municipiului București, dar și în alte municipii, între 250-400 m2 în orașe și între 250-1000 m2 în comune și sate care aparțin de unitățile administrativ teritoriale.

Cei care ar putea beneficia de a acest teren trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârstă între 18 și 35 de ani,

– să nu dețină nicio proprietate sau teren pe care poate fi construită o locuință în localitatea în care solicită terenul sau în alte localități din țară.

– părinții tinerilor să nu dețină sau să nu fi deținut un teren cu o suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban, sau 5000 mp în mediul rural, în ultimii 10 ani în nicio localitate.

– cine a primit terenul, în decursul unui an trebuie să înceapă construcția cu respectarea tuturor prevederilor legale pentru executarea lucrărilor. În caz contrar, beneficiarului i se poate retrage dreptul de folosință asupra terenului primit.

Acte necesare pentru a putea primi terenul

Cererea pentru atribuirea unui teren de casa gratuit se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului in care solicitantul are domiciliul.

Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia. La cerere se anexeaza urmatoarele documente:

* o copie a certificatului de nastere;
* o copie a cartii de identitate;
* o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte;
* o declaratie similara se depune si la data rezolvarii cererii.

RECOMANDARE
Unele boli de inimă se tratează cu doze puternice cu vitamina C

Beneficiarul terenului este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului.

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***