miercuri, ianuarie 15, 2025

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

„Înfometați-vă, dacă vreți să nu vă îmbolnăviți”, recomandare mai mult decât stranie a unui medic român

Postul și un regim alimentar hipocaloric pot fi soluții pentru a trăi o viață îndelungată și sănătoasă, conform medicilor. Profesorul dr. Dafin Mureșanu a explicat că organismul uman poate gestiona mai bine lipsa de alimente decât excesul, iar postul nu prezintă riscuri. În plus, regimul hipocaloric a fost studiat ca o resursă terapeutică eficientă, iar postul poate genera satisfacție prin capacitatea de a te abține de la alimentație.

Profesorul Mureșanu, președintele Societății de Neurologie din România și al Societății pentru Studiul Neuroprotecției și Neuroplasticității, a explicat că excesul de alimente poate fi cauza multor boli și afecțiuni.

Terapia prin post a fost dezvoltată în Rusia într-o clinică din Goriacinsk, la începutul secolului XX, după principiile medicului rus Iuri Nikolaev. Postul a fost utilizat cu succes la pacienții cu depresie care nu răspundeau la alte tratamente și chiar și la cei cu cancer, la Spitalul Korsakov din Moscova în anii ’60-’70. Clinica Buchinger din Germania este specializată în tratamentul prin post controlat, iar statul german rambursează serviciile medicale pentru cei care fac terapie prin post.

Academicianul dr. Laurențiu Popescu a afirmat că „Singura metodă sigură de prelungire a vieții este înfometarea”, iar profesorul Mureșanu a subliniat faptul că oamenii consumă mai multe alimente decât este necesar în prezent. Prin post, organismul poate utiliza mai bine resursele interne care nu sunt alocate biologic corespunzător. În plus, celula tumorală nu se poate adapta la regimul hipocaloric, iar chimioterapia poate fi mult mai eficientă după post. După perioada de post, oamenii sunt mai viguroși, iar capacitatea lor de reacție este mult îmbunătățită.

Profesorul Mureșanu a menționat că pinguinul poate rezista fără hrană timp de o sută de zile, iar ursul, când hibernează, nu mănâncă deloc. Este important ca oamenii să își regleze consumul alimentar și să nu consume mai mult decât este necesar, pentru că organismul se adaptează mai bine la post. Postul poate fi utilizat ca o intervenție în anumite situații și necesită un pic de voință.

Foarte interesant și..  Experți de top din Turcia, mai aproape de copiii și medicii din România

Prin urmare, postul poate fi o soluție utilă pentru a gestiona probleme de sănătate și pentru a preveni apariția unor boli. Însă, este important să fim conștienți de faptul că nu toate tipurile de post sunt potrivite pentru toată lumea. De exemplu, oamenii cu anumite condiții de sănătate precum diabetul sau tulburări alimentare trebuie să fie foarte atenți când își planifică perioadele de post.

De asemenea, postul poate fi o metodă eficientă pentru a pierde în greutate, însă este important să fie făcut cu precauție și sub supravegherea unui specialist. Pierderea în greutate rapidă poate fi periculoasă pentru sănătate și poate duce la probleme de nutriție și de metabolism.

În plus, este important să menționăm că postul nu este un substitut pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată. O dietă bazată pe alimente naturale și proaspete, bogate în nutrienți esențiali, este esențială pentru menținerea unei stări de sănătate optime.

În concluzie, postul poate fi o metodă utilă pentru a promova sănătatea și a preveni anumite boli. Cu toate acestea, este important să fim atenți la propriul corp și să nu exagerăm cu perioadele de post. În plus, trebuie să ne asigurăm că alimentația noastră este echilibrată și sănătoasă, înainte și după perioadele de post.

Sursa:safiisanatos.ro

Articole asemănătoare

11 COMENTARII

  1. Norvegia, cred ca este una din tarile care aplica legea dupa bunul lor plac!
    nu este singurul caz de acest fel!
    asociatiile care preiau copii sint particulare,iar cei care primesc copii spre adoptie primesc de la asociatie fff muti bani!
    natalitatea in Norvegia este f scazuta si vor ca prin aceste metode sa o creasca!

    • Și ce legătură are postul cu Norvegia? Se pare că ai rămas setat :)), relax omule nu e treaba ta ce e în norvegia, tu trăiești în România, dacă vrei să mergi acolo să faci bine să le respecți legile pt că nu mai ești în România unde se bat copiii ca pe sacii de fasole…
      Și da ca se revenim la subiect fă un post poate îți revii

  2. „Petru a trăi o viață îndelungată, având un organism sănătos și rezistent la boli, sunt medicii care ne recomandă puțină hrană.”

    Puteti traduce aceasta propozitie? Are vreo logica pentru creierele voastre de bibilica?

  3. Cât se poate de adevărat! Am testat asta pe propria piele. Din momentul în care m -am ingrasat am început să am probleme de sănătate cu diverse organe. Colon iritabil, reflux gastro-intestinal, oboseala, scăderea libidoului, dureri de spate, irascibilitate și nu mai vorbesc de starea mea psichica în momentul în care trebuia să ies din casă. Ok: am slăbit prin sport si înfometare până aproape de greutatea limita si problemele au dispărut. Dar, din păcate nu a slăbi este dificil, ci a te menține la greutatea ideala. Iată problema cu care ne confruntăm. Asadar cine sa ne înțeleagă? Apoi viața din zilele noastre este un haos total. Nimic nu este sănătos. Nu poți avea un program care să te mulțumească. Da stai infometat! Dar dacă ai un serviciu unde trebuie să muncești mult și vii acasă la o oră destul de târzie și mănânci și de foame , de oboseală și de ciudă , ia mâine iar de la capăt ca un robot…. Ce poți face? Un consult psihologic, câteva padtilute de la natutiste, etc…. Iată așadar căci suntem perfect conștienți de ce este sănătos, însă trebuie indiferent de situație , oricât ar fi ea de grea, să să ne punem viață pe prim plan. Câte persoane supraponderale ating vârstă de 70 ani? Foarte puține. Așadar, foame pentru viața lungă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.