Connect with us

Educație

Recomandare mai mult decât stranie a unui medic român: Înfometați-vă, dacă vreți să nu vă îmbolnăviți

Published

on

Petru a trăi o viață îndelungată, având un organism sănătos și rezistent la boli, sunt medicii care ne recomandă puțină hrană.

Profesorul dr. 26 arată că din studii efectuate în cazul unui post în primele 24 de ore se consumă glucide, apoi în două-trei săptămâni rezervele de lipide. Organismul omului se descurcă mult mai bine să gestioneze lipsa de alimente, decât să prelucreze excesul de hrană. Multe Boli ni se trag de la excesul de alimente.

„Postul nu este periculos, mii de studii dovedesc acest lucru. Vreau să vă dau argumente ştiinţifice. Regimul hipocaloric este într-adevăr o resursă terapeutică foarte bine studiată – şi postul nu este înfometare, pentru că postul generează satisfacţia pe care o obţii din a te abţine de la alimentaţie -, fiindcă organismul are mult mai multe resurse de a gestiona problema aportului redus de calorii şi nutrienţi decât excesul. Bolile ni se trag de la excesul de alimentaţie. Avem dovezi foarte clare şi studii ştiinţifice în acest sens”, a declarat profesor dr. Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii de Neurologie din România (SNR) şi al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii.

RECOMANDARE
PSD se destrama. Inca trei parlamentari au parasit partidul

Același doctor ne arată că terapia-post a fost iniţiată în Rusia, la începutul secolului XX, într-o clinică din Goriacinsk, şi se bazează pe principiile medicului rus Iuri Nikolaev. În anii ’60-’70, la Spitalul Korsakov din Moscova, postul a fost aplicat cu succes la bolnavii cu depresii care nu mai răspundeau la alte tratamente. S-au tratat inclusiv bolnavi de cancer.

“În Germania, există o clinică sofisticată, specializată în tratamentul prin post controlat, Clinica Buchinger, pe malul lacului Konstantz (Boden). În această clinică, statul german rambursează serviciile medicale pentru cei care fac terapie prin post. Este foarte important, pentru că este o terapie de comutare”, spunea Dafin Mureşanu.

“Singura metodă sigură de prelungire a vieţii este înfometarea, o lozincă pe care am văzut-o scrisă la un simpozion în America”, a declarat academician dr. Laurenţiu Popescu.

Doctorul Mureşanu ne arată cum ne alimentăm în prezent. “Noi încărcăm organismul bazat pe dorinţe cu mai multe alimente decât este necesar, pe care nu le poate prelucra. Prin post, se obţine un grafic de consum al resurselor interne care nu sunt alocate biologic corespunzător. El a confirmat că, potrivit unor studii, celula tumorală nu se poate adapta la regimul hipocaloric, iar chimioterapia este foarte mult uşurată cu post.  După post  omul este mult mai viguros, capacitatea lui de reacţie este mult mai bună”.

RECOMANDARE
Florin Iordache, imagini inedite in care apare vorbind in fata unei sali goale: "Votaţi-mă pe mine, votaţi...pentru a fi aproape de Uniunea Europeană"

„Ştiinţa ne arată că pinguinul poate să reziste fără mâncare o sută de zile, ursul când hibernează nu mănâncă. Omul după post este mult mai viguros, are o capacitate de reacţie mult mai bună. Rămâne doar reglarea noastră de a nu consuma mai mult decât avem nevoie, pentru că organismul se adaptează mult mai bine la post. Putem ajunge să scriem pe pâine: «Ai grijă, dacă mănânci prea mult, ai putea avea probleme de sănătate! Postul presupune şi un pic de voinţă. Postul nu este o problemă controversată. Vedeţi cum poate fi folosit, ca o intervenţie în anumite situaţii”, a mai precizat profesorul Dafin Mureşanu.

Sursa:safiisanatos.ro

Loading...
11 Commentarii

11 Comments

 1. Aurelia

  iul. 13, 2016 at 2:49 pm

  Nu-i nimic straniu! Vezi: Medicina Germanica! Vezi: Crina Veres!

 2. Rodica

  apr. 22, 2016 at 3:54 pm

  Cât se poate de adevărat! Am testat asta pe propria piele. Din momentul în care m -am ingrasat am început să am probleme de sănătate cu diverse organe. Colon iritabil, reflux gastro-intestinal, oboseala, scăderea libidoului, dureri de spate, irascibilitate și nu mai vorbesc de starea mea psichica în momentul în care trebuia să ies din casă. Ok: am slăbit prin sport si înfometare până aproape de greutatea limita si problemele au dispărut. Dar, din păcate nu a slăbi este dificil, ci a te menține la greutatea ideala. Iată problema cu care ne confruntăm. Asadar cine sa ne înțeleagă? Apoi viața din zilele noastre este un haos total. Nimic nu este sănătos. Nu poți avea un program care să te mulțumească. Da stai infometat! Dar dacă ai un serviciu unde trebuie să muncești mult și vii acasă la o oră destul de târzie și mănânci și de foame , de oboseală și de ciudă , ia mâine iar de la capăt ca un robot…. Ce poți face? Un consult psihologic, câteva padtilute de la natutiste, etc…. Iată așadar căci suntem perfect conștienți de ce este sănătos, însă trebuie indiferent de situație , oricât ar fi ea de grea, să să ne punem viață pe prim plan. Câte persoane supraponderale ating vârstă de 70 ani? Foarte puține. Așadar, foame pentru viața lungă!

 3. Dalidis A.

  feb. 25, 2016 at 8:32 pm

  Nu înțelegeți limba română?Ce scrie aia înseamnă!

 4. Lucia

  feb. 25, 2016 at 4:11 am

  Valentina este imbuibata de-aia a ramas pe alt subiect…ha,ha,ha!

 5. C(l)inic

  ian. 24, 2016 at 11:42 am

  „Petru a trăi o viață îndelungată, având un organism sănătos și rezistent la boli, sunt medicii care ne recomandă puțină hrană.”

  Puteti traduce aceasta propozitie? Are vreo logica pentru creierele voastre de bibilica?

  • Dalidis A.

   feb. 25, 2016 at 8:26 pm

   Nu înțelegeți limba română?Exact ceea ce scrie aia înseamnă!

   • Dialora

    apr. 22, 2016 at 9:46 am

    Eşti sigură că dumneata a cunoşti limba română? Mai studiază. Fraza n-are acord şi n-are logică aşa cum e scrisă.

   • Anonim

    apr. 24, 2016 at 9:33 am

    Ai dreptate. La prima vedere nu-ti dai seama dar citind a doua oara te dezmeticesti ?

 6. Valentina

  ian. 15, 2016 at 6:31 pm

  Norvegia, cred ca este una din tarile care aplica legea dupa bunul lor plac!
  nu este singurul caz de acest fel!
  asociatiile care preiau copii sint particulare,iar cei care primesc copii spre adoptie primesc de la asociatie fff muti bani!
  natalitatea in Norvegia este f scazuta si vor ca prin aceste metode sa o creasca!

  • Paul Cozma

   ian. 17, 2016 at 11:45 am

   Și ce legătură are postul cu Norvegia? Se pare că ai rămas setat :)), relax omule nu e treaba ta ce e în norvegia, tu trăiești în România, dacă vrei să mergi acolo să faci bine să le respecți legile pt că nu mai ești în România unde se bat copiii ca pe sacii de fasole…
   Și da ca se revenim la subiect fă un post poate îți revii

  • Anonim

   apr. 24, 2016 at 9:09 pm

   Valentina ??? ce timpeni vorbesti ! ai trait cumva in Norvegia ca sa faci acuzatii !

Lasă un răspuns

Educație

Din seria „partidul te vrea prost”, greseli grave in manualul de biologie pentru clasa a VI-a. Unde a ajuns sa fie pozitionat ficatul

Published

on

By

Greșeli grave în manualul de Biologie de clasa a VI-a. Inima și ficatul sunt puse greșit într-o fotografie care le explică elevilor sistemul de organe al corpului uman.

Elevii de clasa a VI-a vor învăța peste o săptămână de pe manuale făcute de editura unică a Ministerului Educației. Manuale care, însă, sunt pline de greșeli. După ce în presă au fost prezentate greșelile grave pe care le conțin cărțile de Geografie și de Istorie, acum au fost descoperite multe greșeli și în manualul de Biologie pentru clasa a VI-a.

RECOMANDARE
Florin Iordache, gest de mahala in Parlament. Semne obscene in mijlocul plenului - video

De exemplu, inima și ficatul sunt puse greșit, în fotografia care prezintă sistemul de organe al omului, la pagina 19. Concret, imaginea este pusă în oglindă, iar organele plasate pe partea greșită, scrie Hotnews.ro.


Manualul face confuzie între mucegai și paraziți. La pagina 37, elevii de clasa a VI-a sunt puși să răspundă la următoarea întrebare: „2. Paraziţii care alterează pâinea sunt: a. țânțarii; b. mucegaiurile; c. viermii intestinali; d. puricii”. Mucegaiul, cel care alterează pâinea, este saprofit, nu parazit. De altfel, manualul definește corect mucegaiul de pe pâine, la pagina 35, drept „fung saprofit”, care se instalează pe organisme „moarte”.

La pagina 78, elevii de clasa a VI-a sunt întrebați: „Cine și cum se produce urina?”

citeste mai mult pe hotnews.ro

Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***