duminică, decembrie 3, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Multă lume nu știe de beneficiile siropului din muguri de brad, care ajută împotriva răcelii și tusei

În cartea „Mănâncă buruieni „ / „Eat the Weeds”, Charles Ben Harris vorbește despre proprietățile siropului de brad ca fiind bun tonic pulmonar şi antiseptic, fiind un remediu tradițional recunoscut pentru următoarele proprietăți:

  • calmant al tusei;
  • diuretic cu efect blând;
  • adjuvant în afecțiuni respiratorii şi pulmonare: viroze, faringite, laringită, bronşite, pneumonie;
  • ameliorator al funcţiei căilor renale;
  • întăritor al sistemului imunitar.

Siropul de brad este utilizat inca din cele mai vechi timpuri pentru tractul respirator și inflamațiile acestuia, nas înfundat, răgușeală, răceală comună, tuse sau bronșită, febră, tendință la infecție și probleme de tensiune arterială.Unii oameni aplică pin direct pe piele pentru dureri musculare ușoare și dureri nervoase.

Bradul conține substanțe chimice care ar putea avea activitate împotriva durerii și inflamației pulmonare. De asemenea, pare să fie ușor eficient în uciderea bacteriilor și ciupercilor. Acele de brad, împreună cu majoritatea celorlalte ace de conifere, sunt bogate în vitamina C și pot fi folosite ca expectorant pentru tuse și pentru ameliorarea congestiei toracice.

Vitamina C este, de asemenea, un stimulent al sistemului imunitar. Când siropul de pin este combinat cu miere pentru a face un sirop, este foarte benefic pentru calmarea gâtului uscat și zgârieturi și pentru a ajuta la îmblânzirea tusei.

Ca orice alt sirop simplu infuzat, siropul de brad are nevoie de înmuiere. Se face un sirop simplu simplu din zahar si apă, apoi se ia de pe foc, se adauga acele de brad si se lasa la infuzat 2-3 ore.Când se răcește,se strecoară siropul și poate fi păstrat la frigider până la o lună. Cu cât acele sunt mai proaspete, cu atât mai bine. Primăvara este cea mai bună pentru a găsi ace proaspete, dar puteți recolta și toamna sau iarna. Doar să alegeți cele mai tinere crenguțe din copac.

Foarte interesant și..  Guma de mestecat este printre cele mai toxice produse destinate consumului. Ce conține?

Siropul miroase a pădure de pini și are un gust puțin citric. Este o aromă interesantă pe care mulți oameni o găsesc a fi plăcută. Acest sirop este minunat și pentru copii. O lingură pe zi, poate trata o tuse urâtă.

Utilizarea pinului în timpul sarcinii nu este cunoscută, așa că este probabil cel mai sigur pentru mamele însărcinate să o evite. Aveți totuși grijă, deoarece informațiile din acest articol nu sunt menite să înlocuiască sfaturile medicului dumneavoastră și nu sunt menite să acopere toate utilizările, precauțiile, interacțiunile sau efectele adverse posibile. Este posibil ca aceste informații să nu se potrivească circumstanțelor dumneavoastră specifice de sănătate, de aceea înainte de a consuma siropul de brad sau orice astfel de remediu natural, discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră.

Articole asemănătoare