Acasă Sănătate Sirop de păpădie, leacul străvechi ce întărește sistemul imunitar, elimină toxinele din...

Sirop de păpădie, leacul străvechi ce întărește sistemul imunitar, elimină toxinele din organism și susține o digestie sănătoasă

0

Mulți consideră păpădia a fi doar o buruiană prin curte, dar în ultimii ani și-a recăpătat o oarecare popularitate și revine încet în dietă. De la prepararea de casă a siropului de păpădie, ceai și altele, păpădia oferă o sursă versatilă de hrană sălbatică pentru albine și alte insecte polenizatoare. Păpădia este una dintre primele flori care își face apariția după iarnă.

Păpădiile conțin fibre, vitaminele A, B, C, K și E și minerale precum fier, zinc, bor și calciu.Ele elimină toxinele din organism, întăresc sistemul imunitar, susțin o digestie sănătoasă și încarcă mai mult. Totodată sucul de păpădie este super bogat în vitamina K. Vitamina K joacă un rol în coagularea sângelui, metabolismul osos și reglarea nivelului de calciu din sânge. În general, păpădia oferă beneficii medicinale incredibile, precum și delicii culinare.În medicina tradițională chineză, păpădia a fost folosită pentru a trata problemele stomacale, apendicita și problemele la sâni, cum ar fi inflamația sau lipsa fluxului de lapte. În Europa, păpădia a fost folosită în remedii pentru febră, furuncule, probleme oculare, diabet și diaree.

Cum se prepară siropul de păpădie.

Avem nevoie doar de două mâini de flori de păpădie, 1 litru de apă și 600 de grame de zahăr.Se pun florile de păpădie peste apă și se pun pe foc până încep să clocotească, apoi se oprește focul.Se lasă așa timp de 12 ore.După ce a stat cele 12 ore, se strecoară florile și se adaugă 600 de grame de zahăr.Apoi se pune din nou la foc mic, până ajunge la consistența dorită.Se poate pune puțin suc de lămâie, pentru un gust mai plăcut. Se poate consuma un pahar pe zi, cu apă minerală sau sub formă de suc. Turnați siropul într-un borcan de sticlă și asigurați-vă că îl păstrați la frigider. Se va păstra la frigider trei până la patru luni.

Foarte interesant și..  Bolile mileniului trei vindecate cu leacuri străvechi

Siropul de păpădie are o aromă plăcut dulce, care îl face ideal pe deasupra înghețată, fulgi de ovăz, produse de copt precum vafele și clătitele și orice altceva îți dorește inima. Asigurați-vă că culegeți florile în timp ce acestea sunt în floare și într-o zonă curată, fără animale, pesticide și erbicide.

În general, păpădia nu are efecte adverse, dar poate provoca reacții alergice, disconfort la stomac, diaree sau arsuri la stomac la unele persoane.


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentDupă sfârșitul pandemiei un număr record de oameni au fost trimiși la control medical cu suspiciunea de cancer
Articolul următorFie el slab, gras, cu ochelari sau fără cu păr scurt sau chel, fără dinți în gură, fiecare om este frumos în felul său