sâmbătă, decembrie 2, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Şoc anafilactic după o partidă de amor! Ce recomandări i-au dat medicii femeii aflate la un pas de moarte

O femeie în vârstă de 46 de ani din SUA a intrat în șoc anafilactic după ce a făcut sex cu soțul ei. Reacția alergică s-a produs din cauza unui medicament pe care îl lua soțul, iar substanța activă a ajuns în sperma bărbatului, relatează The Independent, citând un raport publicat în American Journal of Medicine.

Potrivit raportului, femeia a început să aibă amețeli, diaree, mâncărimi la mâini și la picioare și transpirație excesivă. A mers la spital, iar doctorii au crezut inițial că e vorba de septicemie, așa că i s-au adminsitrat perfuzii și antibiotice.

După mai multe analize a rezultat însă că femeia în vârstă de 46 de ani era în șoc anafilactic din cauza penicilinei, o substanță la care era alergică încă din copilărie. Iar soțul femeii lua un antibiotic care conținea penicilină.

Starea femeii s-a îmbunătățit și a fost externată din spital. Medicii au sfătuit-o să evite contactul sexual cu soțul ei până la o săptămână după ce acesta își termină tratamentul.

Este al treilea caz în care o astfel de reacție alergică este publicată într-un jurnal medical. Autorii raportului îi sfătuiesc pe medicii care dau rețete să „ia în considerare pericolul reacțiilor alergice nu doar în cazul pacientului, ci și în cel al familiei”.

Sursa: digi24.ro

Foarte interesant și..  Modalitatea prin care putem păstrați roșiile proaspete până la Revelion

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.