Connect with us

Din lume

Soţia dictatorului Kim Jong-un, o viaţă plină de secrete. A făcut cursuri speciale pentru a ajunge Prima Doamnă a Coreei de Nord

Published

on

Ri Sol-ju a fost o cântăreaţă şi majoretă în anii tinereţii. În 2009 a făcut timp de şase luni un curs de soţie pentru a fi în stare să îşi satisfacă viitorul soţ. Deşi s-a vorbit în nenumărate rânduri că Kim Jong-un (35 de ani) ar avea „o armată de amante”, Ri Sol-ju e prima doamnă a Coreei de Nord.

Kim Jong-un a făcut prima vizită „neoficială” în afara ţării la începutul acestei săptămâni când s-a deplasat cu trenul prezidenţial la Beijing, China pentru a se întâlni cu omologul său Xi Jinping. În ciuda faptului că Ri Sol-ju s-a căsătorit cu Kim Jong-un în 2009, nu a apărut alături de acesta la evenimente oficiale decât abia în 2012. Mariajul din 2009 a fost organizat pe „repede înainte” după ce tatăl lui Kim Jong-il a suferit un atac de cord. În 2010, Ri Sol-ju l-a născut pe primul copil al lui Kim Jong-un.

Ri făcea parte din elita politică nord-coreeană încă dinainte de 2009. A devenit soţia lui Kim Jong-un după ce acesta a ales-o dintr-o mulţime de pretendente. Surse declară pentru Daily Mail că s-a îndrăgostit de ea după ce a fost la un concert susţinut de ea. La fel ca în cazul liderului Phenian, nici vârsta exactă a lui Ri Sol-ju nu este cunoscută cu precizie. Mai mult decât atât, nimeni nu ştie cine erau părinţii ei, ce meserii aveau şi care a fost copilăria actualei prime doamne. Ri este de fapt un pseudonim de scenă. I-a fost interzis să facă dezvăluiri despre viaţa ei dinainte de 2009 şi mulţi cred că dacă ar povestit Ri Sol-ju ar putea fi acuzată de trădare şi executată din ordinul soţului ei. Se bănuieşte că Ri a făcut parte din echipa de majorete a Coreei de Nord din 2005, când aceasta a participat la Campionatul Asiatic de Atletism din 2005.

La începutul acestei săptămâni, Kim Jong-un s-a întâlnit la Beijing cu Xi Jinping şi soţia acestuia Peng Liyuan şi de aceea a luat-o cu el pe soţia lui. Ri s-a născut între 1985 şi 1989. A dispărut din viaţa publică după 2014 şi până în prezent, dar a fost alături de liderul de la Phenian de mai multe ori între 2012 şi 2014.

Conform unor surse, Ri Sol-ju a făcut parte din orchestra Unhasu care a cântat pentru Kim Jong-Il la concertul de anul nou din 2010. Kim şi Ri au mai adus pe lume încă un copil pe care îl cheamă Ju-ae. Dezvăluirea celei de a doua naşteri a fost făcută chiar de prietenul liderului nord-coreean, baschetbalistul american Dennis Rodman. Conform serviciilor secrete sud-coreene, care s-au documentat despre Ri, adevăratul nume al primei doamne ar fi Hyon Song-wol. În afară de afirmaţia lui Rodman despre cel de al doilea copil, din 2016, nu se ştie absolut nimic despre urmaşii lui Kim.

Analiştii politici britanici remarcă faptul că şi Kim Jong-un aplică aceeaşi secretomanie folosită de tatăl său până în ultimele clipe ale vieţii. Cursul intensiv de „soţie a liderului maxim” a fost organizat la Universitatea Kim Il-sung special pentru Ri Sol-ju. Documentele arată că Ri îşi luase licenţa în Ştiinţe la aceeaşi universitate cu doar câţiva ani înainte de a deveni soţia lui Kim.

AFP crede că Ri s-a născut în provincia Hamkyong de Nord, într-o familie bună (tatăl era academician şi mama doctor). Aceste poziţii erau acordate doar celor mai loiali supuşi. Gurile rele cred că este o rudă îndepărtată a lui Ri Pyong-chol, fostul general al forţelor aviatice şi consilier apropiat al lui Kim Jong-un.

RECOMANDARE
Cojile portocalelor, lămâilor și mandarinelor nu trebuie aruncate. Ele sunt benefice omului în anumite cazuri

Ri este îndrăgostită de modă şi hainele ei sunt imitate de aproape toate femeile din Coreea de Nord. Firmele ei preferate sunt Dior şi Chanel. În timpul vizitei din China cei doi păreau foarte apropiaţi şi îndăgostiţi unul de celălalt.

RECOMANDARE
Borza anunţă colapsul: Teodorovici şi Viorel Ştefan mi-au confirmat că suntem la limită cu deficitul bugetar. Am ajuns la fundul sacului

Sursa: click.ro

loading...

Agricultura si economie

Tineri din România, cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe

Published

on

By

Tineri cu vârste între 18 și 35 de ani, pot benefica de teren gratis pentru construcția de locuințe.

În mediul rural, persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, pot cere, primăriilor de care aparțin, atribuirea unei suprafețe de teren de până la 1.000 m2, fără a plăti nimic, doar pentru a-și construi o casă.

Conform  legii, tinerii își pot construi locuințe cu suprafețe cuprinse între 150-300 m2 în sectoarele municipiului București, dar și în alte municipii, între 250-400 m2 în orașe și între 250-1000 m2 în comune și sate care aparțin de unitățile administrativ teritoriale.

Cei care ar putea beneficia de a acest teren trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

– vârstă între 18 și 35 de ani,

– să nu dețină nicio proprietate sau teren pe care poate fi construită o locuință în localitatea în care solicită terenul sau în alte localități din țară.

– părinții tinerilor să nu dețină sau să nu fi deținut un teren cu o suprafață mai mare de 500 mp în mediul urban, sau 5000 mp în mediul rural, în ultimii 10 ani în nicio localitate.

– cine a primit terenul, în decursul unui an trebuie să înceapă construcția cu respectarea tuturor prevederilor legale pentru executarea lucrărilor. În caz contrar, beneficiarului i se poate retrage dreptul de folosință asupra terenului primit.

Acte necesare pentru a putea primi terenul

Cererea pentru atribuirea unui teren de casa gratuit se depune la consiliul local al comunei, orasului, municipiului sau sectorului in care solicitantul are domiciliul.

Cererea cuprinde numele si prenumele solicitantului si domiciliul acestuia. La cerere se anexeaza urmatoarele documente:

* o copie a certificatului de nastere;
* o copie a cartii de identitate;
* o declaratie a solicitantului, pe propria raspundere, in care se mentioneaza ca nu detine sau nu a detinut in proprietate o locuinta ori un teren destinat construirii unei locuinte;
* o declaratie similara se depune si la data rezolvarii cererii.

RECOMANDARE
La ce se gandeste Ministerul Sanatatii. Medicii rezidenți ar putea fi obligați să rămână în țară

Beneficiarul terenului este obligat sa inceapa constructia locuintei in termen de un an de la data atribuirii terenului.

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***