miercuri, aprilie 10, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Stare de alertă în Sudul României din cauza romilor veniți din afara României

Vestea că Țăndăreiul ar putea fi carantinat din cauza romilor veniți din toată Europa care refuză să se autoizoleze, i-a făcut pe șefii Poliției să adopte măsuri.

Potrivit autorităților, peste 800 de oameni s-au întors în ultima luna din Anglia, Spania sau Germania și au transmis noul coronavirus în comunitate, deoarece nu au respectat carantina sau izolarea. Abia acum, ei sunt păziți de Armată, ca să nu mai iasă din case

Astfel, vineri, 2 aprilie 2020, aceștia au organizat o razie de amploare (vezi video mai jos) în zona municipiului Urziceni și în comuna Bărbulești, localitatea cu cel mai mare număr de etnici romi din județul Ialomița. Fără detalii suplimentare, acțiunea a fost intens popularizată pe rețelele de socializare, fiind prezentate imagini video în care apăreau mașini de poliție, cu girofarele aprinse, ca și când ar fi încercat să asedieze Bărbuleștiul.

Într-un comunicat de presă remis publicității se arată că au fost aplicate 151 de sancțiuni pentru nerespectarea Ordonanțelor Militare, în valoare de 22 mii de lei. Ceea ce oficialii Poliției ialomițene au omis să precizeze este faptul că zonele cu adevărat fierbinți din Ialomița, în ceea ce privește combaterea pandemiei COVID-19, rămân în continuare Țăndărei și Căzănești. Comunitățile rome din cele două orașe continuă să dea de furcă autorităților locale.

Tot pe rețelele de socializare, locuitorii din Țăndărei reclamă faptul că romii care ar trebui să stea în case se plimbă pe stradă. În același timp, edilul din Căzănești, Alexandru Măchiță, face apeluri publice disperate în care cere sprijinul autorităților.

«Cei mai mulți dintre ei s-au întors din Franța și câțiva din Germania… Suntem în contact permanent telefonic cu ei, atât eu, cât și viceprimarul, dar și expertul Primăriei pe probleme de romi… Nu prea au înțeles ei că trebuie să își asigure din venituri proprii cele necesare traiului. Au reclamat că Primăria trebuie să le dea alimente! Eu nu am cadrul legal să scot un leuț din buget pentru această situație. Ei spun că nu au niciun venit, asta ar fi pretenția pe care o au…» preciza edilul orașului Căzănești, în urmă cu o săptămână.

Între timp, situația pare să escaladeze și în municipiul Fetești, în Cartierul Vlașca. Surse administrative susțin faptul că autoritățile locale nu reușesc să-i țină în case pe romii care ar trebui să stea în izolare la domiciliu.

«Este greu să te înțelegi cu ei! Mai vin și cei de la Țăndărei care au rude aici la Fetești, să se viziteze… Ne descurcăm cu greu!» spun, sub protecția anonimatului, reprezentanți ai administrației locale.

Foarte interesant și..  Românii care au mașini second hand avertizați de pilotul Titi Aur cu privire la problemele pe care acestea le ascund

În cursul zilei de vineri, 3 aprilie a.c., în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată pe raza municipiului Urziceni și a comunei Bărbulești, peste 160 de polițiști au acționat pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în perioada stării de urgență.

Astfel, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, cu sprijinul efectivelor Direcțiilor din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au acționat atât în filtre rutiere cât și în patrule de ordine și siguranță publică în vederea respectării interdicțiilor impuse persoanelor aflate în izolare sau carantină precum și a celor impuse pe timpul stării de urgentă.

Urmare a neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 151 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe pentru pentru nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare privind circulația pe drumurile publice, valoarea totală a acestora fiind de peste 22000 de lei. Au fost controlate în trafic 944 de autovehicule și legitimate peste 1000 de persoane. Un bărbat din comuna Bărbulești, care nu a respectat măsura izolării, a fost depistat de polițiști la volanul unui autoturism, fiind condus la un Centru de carantină obligatorie pe raza județului Ialomița.

De asemenea, polițiștii de Investigare a Criminalității Economice au acționat pentru prevenirea si combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite. Aceștia au sancționat 12 operatori economici și au confiscat bunuri în valoare de peste 2700 de lei, respectiv clor, alcool sanitar, produse alimentare și țigarete.

Acțiune în județul Ialomița!

Acțiune în județul Ialomița!#PolițiaRomână

Publicată de Politia Romana pe Vineri, 3 aprilie 2020

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pe raza județului Ialomița, echipajele de polițiști acționând permanent în sistem integrat pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, prevenirea și limitarea răspândirii virusului COVID-19, dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel. Citeste mai multe pe independentonline.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.