joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Stephen Hawking: „Raiul nu există. Este o poveste inventată pentru oamenii care se tem de moarte”

Într-un interviu acordat cotidianului britanic The Guardian, omul de ştiinţă Stephen Hawking a împărtăşit gândurile sale despre moarte.

Credinţa în rai sau în viaţa după moarte este doar o poveste necesară oamenilor care se tem de moarte, afirmă Stephen Hawking.

Cel mai cunoscut om de ştiinţă din Marea Britanie a declarat că nu există nimic dincolo de momentul în creierul «pâlpâie» pentru ultima dată.

Hawking a fost diagnosticat cu scleroză amiotrofică laterală la vârsta de 21 de ani, o boală incurabilă. Doctorii nu se aşteptau ca acesta să trăiască mai mult de câţiva ani de la apariţia primelor simptome.

„De 49 de ani trăiesc cu perspectiva unei morţi timpurii, aşa că nu mă tem de moarte. Dar nu mă grăbesc să mor, mai am atâtea de făcut până atunci”, a declarat el.

„Privesc creierul ca pe un computer care va înceta să funcţioneze atunci când componentele sale se vor strica. Nu există rai sau viaţă după moarte pentru computere. Aceasta este doar o poveste pentru oamenii ce se tem de întuneric”, a adăugat Hawking.

Ultimele comentarii făcute de Hawking sunt mai incisive decât afirmaţiile făcute în cartea publicată de el 2010, The Grand Design, în care acesta susţinea că nu este nevoie de un creator pentru a explica existenţa universului. Cartea a provocat o reacţie din partea unor lideri religioşi, printre care şi Marele Rabin, Lord Sacks, care l-a acuzat pe Hawking de „erori elementare de logică”.

Hawking respinge noţiunea de viaţă dincolo de moarte, subliniind necesitatea de a ne îndeplini potenţialul nostru pe Pământ printr-o bună utilizare a vieţii noastre. Întrebat cum ar trebui să trăim, Hawking a răspuns: „Trebuie să căutăm cea mai mare valoare pe care o putem obţine din acţiunile noastre”.

Foarte interesant și..  Dacă se vrea, e bine și în România. Comuna în care șoselele sunt curate și iarna! Localnicii nu plătesc nimic

Întrebat dacă existenţa oamenilor se datorează exclusiv norocului, fizicianul a explicat: „Ştiinţa prezice că mai multe tipuri de universuri vor fi create spontan din nimic. Este o chestiune de şansă că ne aflăm în acesta”.

Sursa: descopera.ro

Articole asemănătoare

3 COMENTARII

  1. Pentru cei ca el și toți cei care au diferite boli defecte ori ce anormalitate la oricine nu sunt decît păcatele din alte vieți anterioare .Așa se întreabă mulți zic dacă există DUMNEZEU de ce unii suferă se nasc cu malformații ETC .Un exemplu dacă aici pe tera în viața asta ai fost martorul unui accident și cel accidentat îți zice ai văzut zi tu te pui martor ,tu zici nu chiar dacă te cheamă în Instanță la fel și mai juri că nu ai văzut ,aici ai un păcat și dacă te blesteamă în viața următoare ori te naști cu defect de vedere sau orb ,și asta numai dacă nu ai tras ceva asemănător la scurt timp după .Ceva asemănător vei trage .Nu este nimic întîmplător Domnul știe vede dar legile guvernează și nu se intervine .Ai greșit plătești și PAPA are aceiați soartă .Despre găurile negre am să scriu undeva repede dași am scris în postarea de pe yutube la o secțiune despre găurile negre .Despre RAI sau iad acolo in iad să zicem toți cei ce au de tras se simt în foc dar dacă unul care nu are păcate chiar de stă lîngă el acela nu simte decît un deranj de vibrație supărătoare nu arde nu simte ca cel ce este potrivit cu acea vibrație .Ca aici în Spital și pat de tat unii suferă alții nu ..O energie negativă dacă este pentru tine cei din jur nu sunt afectați .Dacă ești în mulțime dacă ție îți este dat trimis Duh Sfînt tu îl ai simți cei din jur nu .Am avut astea și lîngă mine era Mama și nici nu a văzut nici simțit nimic .De mic nu am putut citi repede chiar dacă citeam de mai multe ori că nu citesc decît cu înțelegere filtrez tot nu iau nimic în considerare fulger .Le cam rumeg cum se zice și nu miam încîrcat mentalul cu multe nu am mințit nici de mic și nici acum .Ceerul uman este ca o comparație de acum ca și un telefon care are plină memoriea .NIMIC NU ESTE LA VOIA ÎNTÎMPLĂRII .Am același nume și Facebook și pe yutube .Aici pe yutube am de comentat și numai unde am ceva de spus unele din fenomenele extreme foste leam arătat nu e o laudă e ceva adevărat și lumea trebue să știe .Legile Domnului guvernează de cînd lumea de la începuturi sa schimbat o lege a fost dată încă una după ridicarea Domnului ISUS la CER .Că a zis luați mîncati beți dintru acesta toți acesta esta sîngele meu care s varsă pentru voi și pentru ÎNPLINIREA LEGII CELII NOI .Nu mă pricep bine cu calculatorul.

  2. Nu exista „spontan din nimic”. Si nici un asemenea nr de „intamplari” care la fel de intamplator sa fi dus la intamplarea aparitiei omului, un „mecanism” incredibil dotat cu ratiune, constiinta, sensibilitate, inventivitate, chiar puterea de a se vindeca prin raportare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.