vineri, aprilie 12, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Știinta vrea sa ia locul lui Dumnezeu. Iată instalația care poate produce până la 30.000 de copii personalizați pe an

A fost dezvăluit conceptul primului uter artificial din lume. Denumită EctoLife, instalația poate produce până la 30.000 de copii în fiecare an. Folosirea cuvântului „produce”  este intenționată, deoarece, după cum se poate vedea într-un videoclip, instalația își propune să ofere părinților o gamă largă de instrumente pentru a obține un copil personalizat în funcție de dorințele lor.

Conceptul și necesitatea unei astfel de facilități sunt destul de clare. Populația umană globală a ajuns acum la apogeu și este de așteptat să scadă de aici încolo. Elon Musk, cel mai bogat om din lume, a fost foarte vocal în această privință și, prin faptul că este tatăl a nouă copii până în prezent, crede că face tot posibilul pentru a împiedica lumea să sufere un colaps demografic.

Alții, însă, se uită la tehnologie pentru a răspunde acestei nevoi de a avea o populație tânără care să susțină economia globală în deceniile următoare. Potrivit unui raport al ONU, țări precum Spania, Japonia, Thailanda, Coreea de Sud și Portugalia se numără printre cele 23 de țări care se află în prima linie a unei astfel de crize, notează Interesting Engineering, citata de Adevarul.ro

În 2017, cercetătorii au construit toate componentele necesare pentru a realiza un uter artificial și au crescut în el un pui de miel, potrivit unui raport Forbes. Conceptul EctoLife își propune să extindă acest lucru la nivel industrial și să îl aplice în schimb la oameni.

Cum poate ajuta EctoLife

După cum se vede în videoclip, o instalație precum EctoLife poate ajuta părinții să aibă copii fără a fi nevoiți să treacă prin sarcină sau chiar prin concepție. Este bine cunoscut acum faptul că ratele de fertilitate au scăzut drastic în ultimele decenii. Luna trecută, Interesting Engineering a relatat cum numărul de spermatozoizi a scăzut cu 51% în ultimii 46 de ani.

Foarte interesant și..  Păianjen dresat să sară la comandă! Care este scopul cercetătorilor

O facilitate precum EctoLife poate îmbunătăți rata de succes a concepției prin utilizarea unor proceduri precum fertilizarea in vitro și apoi prin transplantarea embrionului fertilizat direct în uterul artificial. Aici, creșterea și dezvoltarea fătului pot fi monitorizate 24 de ore din 24, 7 zile din 7, și se pot face intervenții în timp util pentru a preveni pierderea sarcinii.

Părinții ar putea pur și simplu să se prezinte la data maturității pentru a-și lua copilul sau să fie implicați în sarcină prin intermediul unor instrumente precum realitatea virtuală, o suită corporală cu feedback haptic sau să acceseze feed audio-vizual prin intermediul telefoanelor lor.

Scopul videoclipului de mai jos

EctoLife nu este o companie sau o organizație de cercetare reală care își propune să ofere un astfel de serviciu în curând. Mai degrabă, conceptul a fost împărtășit de creatorul video și biotehnologul Hashem Al-Ghaili, care a împărtășit anterior idei precum un hotel cu propulsie nucleară care nu aterizează niciodată.

Cu EctoLife, Al-Ghaili a adus din nou în domeniul realist o idee pe care mulți ar considera-o ciudată sau imposibilă. Cu toate acestea, creația sa video face să pară că tehnologia și știința sunt la îndemână, iar un astfel de viitor nu este foarte îndepărtat. Citeste mai multe pe adevarul.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.