Acasă Dezvăluiri Informații de dincolo de moarte explicate de știință. Ce se întâmplă cu...

Informații de dincolo de moarte explicate de știință. Ce se întâmplă cu sufletul omului după ce trupul moare? Chiar si Biserica este de acord cu această teorie

1

Ce se întâmplă cu sufletul după moarte este un aspect care a preocupat și preocupă oamenii dintotdeauna. Mereu a fost nevoia de a ști, teama și speranța, la fel și credința au fost refugiile celor care încearcă să își explice.

Și moartea face parte din categoria lucrurilor fascinante, provocatoare, tumultoase și înspăimântătoare. Ce ne sperie, de fapt? Necunoscutul ne sperie.

Potrivit medicului Stuart Hameroff, ceva se întâmplă și implică și conștiința. Potrivit lui, după moarte, sufletul iese din corp sub forma unor particule si rămâne undeva prin preajma. Din conștiință rămasă in cosmos ne “hrănim” noi ceilalți cu informație.

Toata informația asta care este înmagazinata in creierul nostru, care se sedimentează în microtubule si generează conștiința. In momentul in care se pierde viața,  a scapă din microtubule si începe sa plutească undeva prin cosmos ”, spune fizicianul Andrei Dorobanțu. Fizicianul explică faptul că, cu amintirile, experiențele si personalitatea noastră am putea exista si după ce trupul moare.

Centrul de Studiere a Conștiinței de la Universitatea din Arizona a ajuns la concluzia că la nivel micro atomic avem suflet. Potrivit savanților Hameroff și Penrose, intr-un fel, continuăm să trăim sub forma unor particule, plutim prin Univers, iar prin conștiința rămasă, ne hrănim atât noi, cât și ceilalți.

In interiorul unui neuron sunt structuri proteinice care se numesc microtubule care au o lungime de un micron si un diametru de o mie de ori mai mic. Ele ar genera conștiința, pentru ca ele conțin informația care ne definește.

Cuvântul “conștiință” este definit de Dicționarul englez Oxford ca fiind:

– starea de a fi treaz și conștient de mediul înconjurător.

– conștientizarea percepției unui lucru de către o persoană.

– conștientizarea de către minte a ei și a lumii.

Cei doi cercetători de la Universitatea din Arizona susțin că teoria lor găzduiește ambele puncte de vedere, științific și religios, sugerând: conștiința derivă din vibrațiile cuantice în microtubule, polimerii proteici din interiorul neuronilor cerebrale, care guvernează atât funcția neuronală, cât și cea sinaptică, și conectează procesele creierului la procesele de auto-organizare la scară fină” “structura cuantică a realității”.

Foarte interesant și..  Nimeni nu vorbește despre tragedia tăcută, care se dezvoltă fără oprire de câțiva ani în casele noastre și se referă la cele mai prețioase bijuterii ale noastre - copiii

Rețineți că cei doi medici și-a publicat rezultatele de acum douăzeci de ani. De atunci, au avut loc numeroase progrese tehnologice (de exemplu, imagistica cerebrală și aparatele de observație), dar oricum par să susțină teoria lui Hameroff și a lui Penrose.

Biserica ar accepta teoria celor doi , însă condiționat:

Sufletul nu este la îndemâna omului, sufletul este darul lui Dumnezeu. Daca putem forța terminologia, putem vorbi de particule de divinitate, ceea ce mă mulțumește, îmi da acea senzație ca nu sunt la îndemâna mea”, spune preotul Francisc Dobos, purtător de cuvânt Arhiepiscopia romano-catolica.

Unul dintre cei care crede in aceasta teorie este si profesorul George Litarcek, parintele anesteziei moderne romanești. Poate si pentru ca a trăit un episod mai puțin obișnuit in timp ce era supus unei intervenții chirurgicale.

Deodată am simțit ca nu mai sunt pe masa de operatie, dar eu eram ca si cum as fi trait si ma vad, imi vad corpul si sala de operatie de undeva de deasupra. Eram foarte calm, foarte lucid si gandul il tin minte pe care l-am avut – zic uite cum se termina totul”, spune profesorul.

Existenta sufletului si a vietii de apoi sunt teme care au stârnit polemici fără sfârșit. Este pentru prima data când oamenii de știința par ca vin in sprijinul unei credințe biblice.

Tot in urma unei astfel de experiențe, un neurochirurg de la Harvard care contestase tot timpul existenta divinității a ajuns sa vorbească despre Rai: “Nu simțeam ca am un corp, nu aveam picioare sau mâini, dar eram conștient ca sunt o pata de culoare pe aripa unui fluture extrem de frumos. ”

Legea conservării energiei, acceptată zgomotos de oamenii de știință, afirmă că “energia nu poate fi nici creată, nici distrusă”. Însă energia își poate schimba forma.

Energia din interiorul nostru trebuie să schimbe formele. Aceasta este legea.’

Concluzii:

Energia cuantică a stat la baza formării Universului.

Energia cuantică se regăsește în oameni.

Avem Universul în noi.

Surse: stirileprotv.ro doctorulzilei.ro


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentMulți habar nu avem ce afectiuni grave produc cuptoarele cu microunde organismului uman
Articolul următorIată ce ne așteaptă! Până în 2050 va apărea o nouă specie umană care va trăi mai mult, chiar și până la 150 de ani