Acasă Dezvăluiri Obiectul misterios găsit în urma căderii unui meteorit. A fost datat cu...

Obiectul misterios găsit în urma căderii unui meteorit. A fost datat cu 300 de milioane de ani în urmă. Nici până astăzi știința modernă nu i-a găsit o explicație

0

Exista numeroase descoperiri arheologice care au atras atentia cercetătorilor, dar care nu au ajuns sa fie încă explicate cu exactitate. In acest caz este vorba de un șurub vechi de 300 de milioane de ani si la fel ca multe dintre alte descoperiri ciudate din trecut, acesta a fost găsit in Rusia, in perioada anilor ’90.

Cercetatorii rusi au descoperit acest surub din pura întâmplare in timp ce efectuau anumite cercetari dupa caderea unui meteorit in regunea Kaluga. Atunci, acestia au descoperit un obiect misterios care semana aproape perfect cu un surub din zilele noastre. Oamenii de stiinta au fost uimiti si nu au dat prea multe explicatii legate de neobisnuita descoperire. A aparut din spatiu? Este acest surub o dovada ca pe Pamant au locuit civilizatii antice inca de acum cateva milioane de ani in urma? Ce este?

Fosila din jurul șurubului are in jur de 2 centimetri lungime. Acesta a fost descoperit in cadrul unei expeditii stiintifice din data de 7 octombrie 1996, care a fost realizata de un grup numit grupul Kosmopoisk, o grupare de cercetare științifică responsabila de efectuarea unor cercetari legate de OZN-uri si de fenomene paranormale.

Acestia au pornit la drum pentru a cauta rămășitele meteoritului care a afectat regiunea Kaluga din Rusia, relateaza e-dimineata.ro. Dmitri Kurkov – cel care a descoperit piatra – a văzut deodată un șurub încorporat în stâncăȘurubulcare este clar vizibilare o lungime de aproximativ 2 cm și un diametru dea proximativ trei milimetri. Iniţial, cercetătorii au crezut că șurubul avea o origine modernă, dar, la o examinare suplimentară, s-a demonstrat că șurubul a fost bine fixat în stâncăStudiile cu raze au exclus posibilitatea ca acesta să fi fost o fosilă de trunchi de crinoideadeoarece dimensiunea sa este mai mare decât exemplarele de animale marine.

Dupa o analiza paleontologica, s-a dovedit ca acesta este un șurub vechi de 300-320 de milioane de ani. Artefactul a fost analizat folosindu-se tehnologia cu raze X, care a scos la iveala faptul ca un alt surub este prezent in interiorul acestuia. Acesta a fost un alt soc pentru cercetători.

Multi oameni de știința au încercat sa explice originea si povestea din spatele acestui “șurub”. Unii dintre acestia au propus teoria potrivit careia acesta ar putea fi o ramasita a unui Crinoids (animale marine care alcatuiesc clasa Crinoidea de echinoderme). Aceasta teorie a fost respinsa din cauza faptului ca acest surub este mult mai mare decat dimensiunea medie a acestor animale.

Exista mai multe teorii cu privire la acest obiect misterios, dar nici macar una in care putem avea încredere pe deplin. Scepticii tin sa demonteze descoperiri ca aceasta, oferind răspunsuri mult mai simple, sugerand ca acest surub este ramasita unei fabrici vechi, a unui vehicul sau orice altceva care sa se poata incadra perfect in istoria pe care o cunoaștem majoritatea dintre noi. Cu toate acestea, aceștia ignora câteva aspecte esențiale, cum ar fi vechimea obiectului si regiunea in care a fost găsit.

Foarte interesant și..  Cea mai mare enigmă a tehnicii românești, bateria care nu se consumă niciodată. A fost creată în 1920 și funcționează și astăzi

Acum 300 de milioane de ani, primele animale de pe uscat abia incepeau sa evolueze in dinozauri. Nu existau oameni pe planeta in acea perioada. Deci, cum a ajuns acest artefact intr-o roca veche de 300 de milioane de ani? A fost lăsat șurubul de catre extratereștrii care au vizitat Pamantul? Aceasta este întrebarea care se pune cel mai des când vine vorba despre acest surub.

Descoperirea a fost studiata intensiv in diverse institute stiintifice din Rusia – geologi, fizicieni, paleontologi, mineralogi au demonstrat cu totii ca surubul exista in roca sedimentara inainte de a fi montat pe acea piatra. Toti tehnicienii care au examinat acest artefact sunt convinsi ca surubul a fost contruit in mod artificial si nu printr-un proces natural.

In 1889, muncitori din sud-vestul statului Idaho au descoperit Figurina Nampa, un artefact modelat cu extrem de multa precizie din argila, care a uimit cercetatorii mai multi ani la rand.

In 1885, un muncitor ce lucra intr-o topitorie  a lui Isador Braun of Vocklabruck, Austria, a descoperit un cub mic modelat dintr-o bucata de fier, prins intr-un bloc de carbune datand din epoca Tertiara, o perioada care s-a desfasurat de acum 65,5 milioane de ani pana acum 2,6 milioane de ani.

In 1851, un obiect care semănă cu o vaza incrustata cu modele fine din argint sub forma unei vițe de vie a fost descoperita într-o roca sedimentara solida, la 4,5 m adâncime. Varsta presupusa a acestei vaze, potrivit rocii in care a fost descoperita, este de mai multe milioane de ani.

Șurubul descoperit in regiunea Kaluga este un alt artefact uimitor cu origini necunoscute care nu poate fi explicat de către știința moderna. Cu siguranță cineva pășea pe Pământ cu milioane de ani in urma, însă aceste ființe nu erau oameni.

Subiectul a fost tratat pe larg si in prestigiosul cotidian britanic DailyMail, aici, un motiv in plus in a afirma ca informațiile de mai sus nu se incadreaza in categoria știrilor false.


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentPlanta care te scapă de alergii şi de boli de piele
Articolul următorCei 6 indicatori care ar putea să prevestească un cutremur, potrivit expertului în geofizică Emil Străinu