duminică, aprilie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Minciunile impuse de religii demascate de Tăblițele din Ebla

Cel mai fascinant aspect nu este acela al vechimii, ci informațiile impresionante pe care le conțin.

Ebla a fost un oraș antic, care a fost situat în nordul Siriei, la aproximativ jumătatea distanței dintre orașele Hamat și Aleppo. Pentru a scoate la iveală cele mai importante secrete antice, arheologii au demarat săpăturile în situl cu pricina în 1960. Zece ani mai târziu au fost descoperite o serie de tăblițe extraordinare printre ruinele unui palat antic.

Acestea au devenit cunoscute sub numele de „tăblițele din Ebla„. Odată cu trecere anilor și cu înaintarea săpăturilor, arheologii au scos la lumina zilei nu mai puțin de 17.000 de astfel de tăblițe. S-a stabilit că acestea au fost scrise în timpul ultimelor două generații ale orașului Ebla, adică între anii  2300-2250 î.Hr. Dar cel mai fascinant aspect nu este acela al vechimii, ci informațiile impresionante pe care le conțin.

Oamenii de știință au fost șocați atunci când au văzut că limba de scriere folosită este asemănătoare cu ebraica veche. Acest fapt pare de-a dreptul uimitor pentru că istoria nu precizează nicio legătură certă între civilizația care a trăit pe actualul teritoriu al Siriei și cea a evreilor.

Mai mult de atât, numeroase fapte care se regăsesc și în Biblie sunt relatate cu lux de amănunte în scrierile eblaite. Numele unor personaje importante, cum ar fi Adam, Eva, Abarama / Abraham, Bilha, Ismael, Esau, Mihail, Saul și David sunt descrise ca și cum ar fi trăit în acel oraș. În plus, numele orașelor antice, Astarteelor, Sinai, Ierusalim, Hațor, Lachiș, Meghido, Gaza, Iope, Ur, și Damasc sunt menționate în diverse tăblițe.

Giovanni Pettinato, un specialist de origine italiană, susține că tăblițele din Ebla aduc în lumina reflectoarelor o poveste fascinantă care se regăsește în Geneză, capitolul 14. Cei mai mulți dintre teologi erau de părere că victoria lui Abraham asupra lui Chedorlaomer, doi regi ai Mesopotamiei, nu era decât o simplă legendă, iar orașele Sodoma, Gomora, Adma, Zeboim și Zoar au fost pure invenții, dar tăblițele confirmă veridicitatea acestei întâmplări.

Un alt aspect de luat în seamă este celebrul imn al creației. Istoricii ne învață că civilizația din Ebla nu a avut nicio legătură cu nicio religie. Ea s-a supus păgânismului, iar zeii supremi au fost  Dagan, Baal și Ishtar. Cu toate acestea, în imnul creației se amintește de către un Dumnezeu atotputernic, care a creat pământul, a făcut lumina zilei, natura și apoi omul. Acest imn este de-a dreptul grăitor și a fost tradus după cum urmează:

Dumnezeu al cerului și al pământului.

Pământul nu a fost, dar tu l-ai creat.

Lumina zeilei nu a fost, dar tu ai creat-o.

Și în lumina dimineții ai creat omul.

Foarte interesant și..  AMERICANII deţin DOVEZI cu privire la existenţa unei civilizaţii ce trăieşte în interiorul Pământului

Oare cum a fost posibil ca o civilizație păgână, care adula mai mulți zei, să pomenească de un creator al lumilor? Oare este posibil ca Biblia să fi fost copiată sau inspirată din sursele istorice ale unor civilizații precum cea care a trăit în Ebla? Aceste întrebări rămân deocamdată fără un răspuns clar, dar cu toate acestea numeroși sunt cercetătorii care susțin că tot ceea ce considerăm în ziua de astăzi ca fiind un adevăr, de fapt, să fie o minciună contrafăcută.

Sursa: efemeride.ro

Articole asemănătoare

5 COMENTARII

  • @george
   Corect !! – ,,Imnul creatiei” e dedicat unuia din cei 3(Baal , Dagan, Ishtar)…sau altuia asemenea lui. Deci incercarea de a se sustine scrierile biblice prin aceste ,,tablite” poate fi folosita si ,,impotriva” ei.
   Odata ce imnul creatiei e undeva unde apare si mentionarea existentei acestor (Baal, DAgan, Ishtar) – atunci ori acceptam SI existenta acestora…ori nu acceptam nici existenta unui asa-zis creator din ,,imn”.
   Adica – ori exista toti patru – dzeu- baaal-ishtar-dagan….Ori nu exista niciunul. Nu putem lua numai ce convine crestinismului…Nu negam ,,paganismul” dar ne folosim de informatiile care ne convin.
   De aceea – orice afirmatie a existentei unui dzeu…cu dovezi de tipul ,,imnul creatiei” – e sortita ridicolului.
   Sigur – rezumand – ,,articol de toata jena” !! 🙂 – se incearca canalizarea….relationarea cu ceva ce deja se stie …Se cauta a intra in gratiile celor multi.

 1. limba ebraica este unica in lume in ea se afla tot adevarul cautati cuvantul #bereshit pe youtobe, toata limba ebraica esteo limba suprema.

 2. S-a stabilit că acestea au fost scrise în timpul ultimelor două generații ale orașului Ebla, adică între anii 2300-2250 î.Hr. dar David și Solomon au trăit în jurul anului 1000 î. Hr. ………

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.