joi, octombrie 5, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

„Tânărul român cu coronavirus este tratat în spital cu ciorbă” – declarația medicului Streinu Cercel

Profesorul Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, unde a fost dus primul român depistat cu coronavirus şi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a declarat ca:

„Persoana adusă din Gorj este doar purtător de virus, e sănătos, fără simptome. In spital tânărul este tratat cu fructe și ciorbă”.

Tânărul adus din Gorj cu coronavirus este doar purtător, deci nu e tratat. Persoana este ok, este bine, avem de a face cu un purtător de coronavirus. Când vom avea două teste negative consecutive, va fi lăsat la domiciliu. În momentul de faţă e sănătos, dar e purtător de acest virus. E sănătos” a spus profesorul doctor Adrian Streinu Cercel.

El a glumit spunând că e tratat cu fructe şi ciorbă în spital.  

Întrebat cu câte persoane a intrat în contact pacientul, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a răspuns: „cu destule”.

„Ţinând cont că s-a întâlnit de a doua zi cu italianul, de a doua zi până în ziua de ieri… socotiţi şi dumneavoastră” a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru.

Adrian Streinu Cercel a precizat că pacientul, un  bărbat de 25 de ani, nu lucrează într-un restaurant, aşa cum s-a spus iniţial, ci într-o hală cu metale. Italianul ar fi mers la şeful tânărului în hală şi aşa s-ar fi infectat.

Distanţa dintre ei a fost de cel puţin trei metri.  

„Medicii sunt stresaţi pentru că lucrează în nişte costume în care după 10 minute sunt lac de apa, si pentru că cei care dezvoltă gripa de sezon nu inteleg să stea acasă. Un pacient care are sintome de gripă vorbeşte cu medicul de familie, nu merge la spital, dacă are contact cu un bolnav de coronavirus anunţă autorităţile la 112”, a completat Streinu-Cercel.

Foarte interesant și..  O poveste inedită. De unde a luat doctorul Adrian Streinu numele de Cercel

Citeste mai mult: Adevarul.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.