joi, octombrie 5, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Țânțarii sunt atrași mai ales de oamenii cu o anumită grupă sanguină. Ce plante putem utiliza pentru a-i ține la distanță?

Țânțarii au populat planeta cu mult înaintea noastră. Urme ale prezenței lor datează din Triasic (acum 400 de milioane de ani). Cercetătorii au constatat că aceste insecte sunt atrase, în special, de oamenii care au grupa de sânge zero și foarte puțin atrași de cei cu grupa sanguină A.

Doar țânțarii de sex feminin înțeapă oameni și animale. Masculii se hrănesc cu nectarul florilor. Femelele își găsesc prada cu ajutorul vederii și a mirosului. Sângele oamenilor și a animalelor este folosit ca o proteină pentru ouăle lor.

Insectele acestea sunt atrase de dioxidul de carbon pe care îl expirăm, contând atât mirosul, cât și cantitatea. Expirând, eliberăm substanțe chimice ca acid lactic, octenol, acid uric și acizi grași care se combină cu CO2 pentru a forma propriul cocktail unic de dioxid de carbon.

Această combinație de mirosuri atrage țânțarii. Acidul lactic este eliberat și prin piele. Se poate reduce acidul lactic printr-un simplu duș cu săpun după exercițiile fizice. Există și alți indicatori are atrag țânțarii (căldura corporală, umiditatea, mișcarea și culoarea pielii).

Desigur, există numeroase spray-uri și substanțe chimice care ne pot scăpa de țânțari, care, în timp, pot fi și dăunătoare pentru sănătatea noastră.

Dintre plante, țânțarii nu suportă mirosurile de levănțică și rozmarin, regina nopții, garoafe sau petunii. Dacă aveți astfel de plante la geamuri sau pe balconul locuinței, insecte acestea vor face cale întoarsă din cauza parfumului lor.

Sursa: .cunoastelumea.ro

Foarte interesant și..  România misterioasă - Poarta lui Dumnezeu din Țara Luanei, un loc ascuns din munții Buzăului, plin de enigme

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.