miercuri, aprilie 17, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Ce poate fi mai frumos!? A devenit tată, chiar daca are Sindrom Down. Mai mult. Fiul său a devenit medic, demonstrând că dragostea unui părinte străbate orice barieră

Multe persoane trăiesc cu impresia greșită că persoanele cu sindrom down nu pot face copii. Ei bine, șansele sunt destul de mici, dar în cazuri extrem de rare, și bărbații pot deveni tați.

Jad Issa, un bărbat cu sindrom Down din Siria, nu numai că a primit un copil de la soția sa, dar l-a și crescut pentru a deveni medic.

Bărbații cu sindrom Down sunt considerați infertili, deși cauzele infertilității nu sunt încă cunoscute în detaliu. Deși aceasta constituie o regulă generală, există totuși câteva cazuri confirmate de tații cu sindrom Down. Părinții cu sindrom Down sunt la fel de iubitori ca oricare alți părinți. Aceasta este lecția pe care o putem învăța cu toții după ce auzim povestea lui Jad Issa.

Când s-a născut fiul lui Jad, Sader, a fost binevenit în familie și răsfățat, la fel cum ar fi în mod normal orice alt copil într-o casă. Familia l-a copleșit pe băiat cu dragoste și a făcut tot ce a putut pentru a-și face copilăria la fel ca a oricărui copil. Ader Issa, fiul lui Jad, spune că își amintește că s-a simțit foarte iubit în copilărie și că tatăl său petrecea timp cu el, jucând alte jocuri și oferindu-i o educație foarte bună. Ader nu l-a văzut niciodată diferit pe tatăl său și nici nu i-a fost rușine cu el. De fapt, este foarte mândru de el și recunoscător, pentru că l-a ajutat să devină persoana cu valorile potrivite care este astăzi. Sader și tatăl său Jad au reușit să creeze o relație de dragoste pe care unii oameni ar fi invidioși.

Având vise mari pentru fiul său, Jad, care lucra la o moară de grâu, a început să economisească bani pentru facultate. A făcut tot ce i-a stat în putere pentru a-și întreține familia și, potrivit lui Sader, munca grea și angajamentul tatălui său de a-i oferi cel mai bun viitor posibil l-au inspirat să studieze bine și să ajungă în final, medic.

Foarte interesant și..  S-a demonstrat ştiinţific: consumul de pâine provoacă boli grave şi creează dependenţă!

Ader este acum medic stomatolog, care este una dintre cele mai bune și bine plătite cariere din Siria, iar fericirea lui Jad nu are limite. Jad are o relație foarte frumoasă cu soția lui, mama lui Sader și spune că dragostea dintre ei este încă ca și cum ar fi fost căsătoriți de ieri. Își înțeleg perfect nevoile unul celuilalt, le place să facă activități împreună, cum ar fi plimbările, iar uneori stau și vorbesc ore întregi.

Speranța de viață a persoanelor cu sindrom down a crescut de la vârsta de 25 de ani, cât era în anii 1980, până la 60 de ani în prezent. Oamenii obțin un loc de muncă semnificativ și trăiesc independent, mulți mergând la facultate, iar unii se căsătoresc și își fac familii.

Articole asemănătoare