miercuri, aprilie 10, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Tătăneasa, o plantă de pe vremea dacilor, pe care mulți o ignoră, fără să știe că tratează peste 100 de afecțiuni

Tătăneasa este o plantă folosită în medicina tradițională în multe părți ale lumii. În Japonia, planta a fost recoltată și folosită ca tratament tradițional de peste 2.000 de ani. Rădăcina de tătăneasa și alte părți ale plantei au fost folosite pentru a trata o varietate de afecțiuni. De la entorse, luxații sau fracturi până la  reumatism sau artrită.

Aparține familiei Boraginacea și a fost apreciată în medicina tradițională pentru proprietățile sale antiinflamatorii, analgezice și astringente. Frunzele sunt adesea descrise ca fiind păroase, înțepătoare și late. Planta are, de asemenea, flori mici violete sau crem. Ea crește în locuri umede, prin lunci, la marginea apelor, dar uneori chiar pe lângă drumuri. Este o plantă destul de des întâlnită, de la câmpii, până la zone montane.

Tătăneasa este un supliment pe bază de plante utilizat pentru afecțiuni precum bronșită, vânătăi, cancer, tuse persistentă, ulcer peptic, reumatism, ulcere cutanate, răni, gastrită, flux menstrual excesiv și gargară pentru gingii.

Planta este, de asemenea, excelentă pentru a fi utilizată local pe entorse, mușchi trași, umflături și fracturi. Este o plantă minunată de prim ajutor de avut la îndemână în cazul în care tu sau cineva pe care îl cunoști îi răsuciți glezna. O înmuiere a piciorului sau o cataplasmă poate aduce ușurare și poate ajuta la accelerarea procesului de vindecare. Frunzele sunt remarcabil de bogate în potasiu, cu puțin azot și fosfor.

Frunzele sunt remarcabil de bogate în potasiu, cu puțin azot și fosfor. Unul dintre punctele forte ale tătănesei este capacitatea rădăcinilor sale profunde de a aduce nutrienți și minerale din sol și de a le concentra în frunzele sale. Când frunzele sunt înmuiate în apă, nutrienții se scurg în apă și fac un ceai de compost natural și ieftin de casă pentru grădina ta.

Dacă vă confruntați cu sinusuri înfundate sau congestie în tractul respirator, această plantă vă poate ajuta să eliminați asta și să o eliminați din sistemul dumneavoastră.

Foarte interesant și..  Și tu o faci cu siguranță. Ce poți păți însă dacă îți trosnești degetele prea des

Cum poate fi consumată tătăneasa.

Ceaiul de tătăneasă este obținut prin infuzarea frunzelor plantei. Ceaiul de tătăneasă are o istorie lungă de utilizare ca tratament pentru dureri. Denumit în mod tradițional knitbone sau boneset, ceaiul a fost folosit de către grecii și romanii antici pentru a vindeca rănile după o cădere gravă sau un accident.

Deși puteți face ceai de tătăneasă acasă, experții în sănătate nu vă sfătuiesc să beți ceaiul, ci să îl lasați să se răcească și să îl aplicați local pe piele sau pe zone ale corpului unde sunt prezente dureri. Se poate face și unguent de tătăneasă. Este nevoie de 300 g tataneasa rasa la 0,5 kg de miere. Atenție, mierea trebuie sa fie naturala si de calitate.

Tinctură de tătăneasă făcută în casă.

Se pun 20 linguri rase de pulbere din rădăcină de tătăneasă ȋntr-un vas. Se toarnă apoi alcool de 75 grade (3 părți alcool alimentar 96 grade și o parte apă), atât cât să cuprindă pulberea și să rămână o peliculă de alcool de 4-5 cm deasupra. Se lasă la macerat vreme de 10 zile, după care se stoarce și se filtrează. Se ține în sticluțe mici, închise la culoare. Extract fluid de tătăneasă Din tinctura obținută după rețeta de sus se pun într-o farfurioară curată 4-5 lingurițe și se lasă timp de 4-6 ore la evaporat, până când volumul scade de aproximativ 3 ori. Se obține o pastă închisă la culoare și foarte vâscoasă.

Articole asemănătoare