joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Pomenirea morților un lux. Un preot a pus taxe atât de mari încât enoriașii s-au oferit să le plătească în rate

Peste 200 de oameni din două sate din Botoşani s-ar fi supărat pe preotul taxecare slujește la bisericile din localitățile lor, după ce le-ar fi impus taxe uriașe.

Astfel, localnicii din Ilişeni şi Româneşti sunt nemulțumiți, după ce preotul Marineac le-ar fi crescut taxele bisericești prea mult, notează observator.tv. Oamenii spun că nu-și permit să plătească dările cerute de părinte deoarece au pensii prea mici

„Suntem supăraţi pe preotul Marineac, domnule, ne-a pus să plătim 70 de lei pentru un pomelnic. 70 de lei! Şi nu ne dă nici chitanţă. Apoi, dacă nu suntem acasă când mai vine, ne face de râs la biserică, la slujbă, că n-am vrut să-i deschidem. Nu mai putem. L-am rugat să-i plătim în rate, nu vrea, a spus că vrea toţi banii odată. Nu mai avem de unde da, suntem bătrâni, cum să dau 70 de lei ca să-mi pomenească morţii, eu pâine cu ce iau? Eu dau, n-am spus că nu dau. Dar e prea mult! În plus, are şi o firmă care vinde praznice şi suntem obligaţi să mai dăm şi acolo bani”, a povestit supărat pentru Observator un locuitor din Ilişeni.

Bătrânul spune că sute de persoane merg duminică la biserică şi plătesc pomelnice şi alte taxe, pentru care preotul nu ar da chitanță.

Oamenii sunt furioşi şi vor să plece preotul sau să mai scadă din preturile enorme.

Unul dintre pensionari spune că sute de persoane merg duminica la biserică. Enoriașii plătesc pomelnice și alte taxe pentru care părintele nu ar da chitanță.

Nemulțumiți, credincioșii vor fie aducerea unui alt părinte sau scăderea taxelor bisericești.

Foarte interesant și..  Biserica vorbește despre păcatul pe care îl fac cei care poartă cruciulițe

În mai 2017, un scandal izbucnit în sânul Bisericii a degenerat în amenințări cu moartea între preoți în județul Botoșani. Preotul Ioan Ungureanu, care a fost suspendat din funcție, l-ar fi amenințat cu moartea pe un părinte trimis să-l controleze, scrie Libertatea.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.