joi, noiembrie 30, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Așa arată în interior o țeavă prin care vine apa potabilă la chiuvetele multor români

Pe Facebook s-a viralizat o imagine cu o țeavă care ar fi de la alimentarea publica cu apa. Potrivit lui Alexandru Dumitru Dreptu, cel care a publicat respectiva poza, „bucata de țeavă de alimentare cu apa este din cartierul Ostrov, Strada Stiucii, Sector 2” si „a fost tăiata cu ocazia montării de vane de închidere” pe 8 aprilie, anul acesta..

Care ar putea fi cauza depunerilor pe aceste țevi de apa?

Mineralele din rocile calcaroase sunt colectate de apa atunci când trece prin pământ până la straturile acvifere. Aceste minerale rămân in apa si merg mai departe în rețeaua publica.

In mod inevitabil, aceste minerale ajung in instalații de apa si de încălzire, unde se depun in timp si conduc la blocarea țevilor, pierderea eficientei instalației si avarierea prematura a componentelor unei instalații.

(…) Depunerile de minerale, cunoscute in mod generic sub numele de depunere de calcar, sunt formate in primul rând din carbonat de calciu si magneziu, care sunt in general insolubile”, potrivit foxyplast.ro.

Exista câțiva factori care contribuie la sporirea depunerilor de calcar. Aceștia ar putea fi: duritatea apei temporar crescuta, pH-ul crescut sau temperatura ridicata. Pentru a preveni astfel de situații se recomanda folosirea de aditivi sau filtre.

Bucata din teava de alimentare cu apa din cartierul ostrov strada stiucii sector 2Aceasta este calitatea apei servita…

Publicată de Dreptu Dumitru Alexandru pe Marţi, 9 aprilie 2019

Foarte interesant și..  Trucul senzațional al unui pediatru pentru a opri plânsul bebeluşilor

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.