vineri, aprilie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Telefonul mobil fără baterie, care nu trebuie încărcat niciodată

Poate că nu știați, dar a fost inventat telefonul mobil care nu trebuie încărcat niciodată.  Cercetători de la Universitatea din Washington au creat un prototip de telefon mobil care nu necesită o baterie pentru a funcționa.

Prototipul consumă 3,5 microwați și utilizează puterea ambientală de la semnale radio și lumină. Are instalate celule solare „de dimensiunea unui bob de orez” – pentru a transmite semnalul către o stație de recepție aflată la cel mult 15 metri distanță.

Prototipul este fabricat din materiale simple: butoane capacitive, o placă de circuit și alte componente. Cei care lucrează la proiect au reușit să creeze o stație de emisie/recepție capabilă să transmită semnalul cu o cantitate mică de energie.

Ei vor să îmbunătățească prototipul prin adăugarea unui display de tip e-ink cu capabilități de streaming video și criptare pentru a face apelurile mai sigure.

Vamsi Tall, unul dintre cercetători, afirma că tehnologia dezvoltată ar putea face ca telefoanele mobile fără baterii să devină comune.

„Imaginați-vă că în viitor toate turnurile de telefonie mobilă sau routerele Wi-Fi ar putea folosi tehnologia noastră. Dacă fiecare casă are un router Wi-Fi, puteți obține acoperire pentru telefonul mobil peste tot”, a declarat el.

Sursa: digi24.ro

Foarte interesant și..  Povestea fascinantă a fermierului care a inventat telefonul mobil. Lumea nu a dat importanță invenţiei lui

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.