joi, aprilie 18, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Telefonul spart, un nou tip de escrocherie unde puteți cădea victimă. Nici nu vă imaginați până unde poate merge imaginația diabolică a nenorociților

16Pe rețelele de socializare, în ultima perioadă a apărut un nou gen de escrocherie, „telefonul spart”. Spre exemplu, dvs. staţi la rând să cumpărați ceva sau pur şi simplu examinați vitrina într-un centru comercial. Dintr-o dată bărbatului de alături îi cade telefonul foarte scump si se sparge de podea! Imediat „victima“ începe să strige şi să vă acuze că dvs. l-aţi împins.

Lucrurile se agravează prin faptul că el are câţiva „martori”-prieteni care confirmă acelaşi lucru. Ei încep să vă preseze şi să afirme că sunteţi vinovat, desi dvs. nu ţineţi minte să fi împins pe cineva.

Majoritatea oamenilor cumsecade, în asemenea situații, cad de acord să achite proprietarului telefonul o recompensă, decât să se contrazică cu câţiva oameni. De asemenea, mulţi se tem să cheme poliția, deoarece indirect se simt vinovăți şi cred că vor fi nevoiţi să achite costul deplin al telefonului. De fapt, aceasta este cea mai simplă escrocherie, căreia puteţi să-i faceţi faţă destul de usor. Rețineți aceste reguli.

În primul rând, ţineţi minte: în faţa dvs. nu este o .victimă’, ci un escroc care vrea să scoată niste bani din buzunarul dvs. Sarcina dvs. nu este să-l contraziceți sau să-l liniştiţi, ci să scăpaţi de el.

Faceţi o verificare elementară: priviți presupusul telefon spart. Probabil veţi observa că el este prea tare spart pentru o singură căzătură, iar la locul incidentului nu este nici urmă de cioburi. Este firesc: telefonul este „scăpat“ de vreo 10 ori pe zi!

Nu vă temeți că vă vor lua la bătaie. Acest tip de escrocherie nu presupune violenţă fizică. Gândiţi-vă: dacă escrocii ar fi vrut să aplice forţa fizică, atunci de ce se mai contrazic cu dvs. Este un scenariu bine regizat în care escrocii efectuează foarte atent mişcările pentru a nu încălca legea. Dacă nu vă vor atinge fizic, atunci el nu vor avea pentru ce să fie atraşi la răspundere. „Dar cu estorcarea de bani cum rămâne?” – veţi întreba. Citiţi mai departe…

Foarte interesant și..  Cum aratӑ un baschetbalist de 2,11 metri lângӑ cel mai înalt om din lume (FOTO)

Un alt aspect care vă demonstrează că aveţi în faţă un escroc, iar nu un om obişnuit, este că nici “victima”, nici „echipa de martori” nu cer nimic de la dvs. În mod direct. Fiţi atenţi că ei folosesc expresii de genul: „Acum ce mă fac?” „Ce propuneţi?” etc. Acest lucru este făcut pentru a nu-i putea învinui de escrocherie. Deci, ei doar au întrebat, dar dvs. aţi propus recompensa. Puneţi-le o întrebare de verificare. „Dar ce propuneți dvs. să fac?” Dacă vor răspunde „Dvs. să-mi spuneți soluția.”, puteţi să vă liniştiţi şi să chemați poliția.

Un aspect important: nu vă temeti să chemaţi poliţia! Conform legii, proprietarul răspunde de securitatea bunurilor sale, deci chiar dacă l-aţi fi împins, acest lucru trebuie demonstrat în instanţă. Mai mult, nu va fi nici un proces de judecată, deoarece escrocii vor înțelege că sunteți bine intenționat să chemați organele de drept şi vă vor lăsa să plecați.


Vă recomanăm să citiți si:  Este cea mai mare hoție a momentului! Nu vă lăsați păcăliți dacă circulați cu masina pe drumurile din România! I-am văzut cu ochii noștri. Stăteau lângă un Passat negru și…


Fiţi atenţi ei pot să accepte această propunere, dar este doar un spectacol.

Important! Nu vă temeți! Nu vă arătați slăbiciunea. Comportați-vă liniștit si încrezut, aveți toate motivele pentru asta.

Articole asemănătoare

3 COMENTARII

  1. Si daca excrocii n-au citit articolul asta si nu tin cont de treaba cu : fara violenta ! ce ne facem ? Stam linistiti si ….o incasam ? Pana suni tu la politie si pana vine politia e timp destul pentru a fi tavalit si chiar intepat si buzunarit. Articolul asta pare conceput de catre unul din banda care nu vrea sa ingrijoreze lumea prea mult.

  2. Si daca excrocii n-au citit articolul asta si nu tin cont de treaba cu : fara violenta ! ce ne facem ? Stam linistiti si ….o incasam ? Pana suni tu la politie si pana vine politia e timp destul pentru a fi tavalit si chiar intepat si buzunarit. Articolul asta pare conceput de catre unul din banda care nu vrea sa ingrijoreze lumea prea mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.