sâmbătă, septembrie 23, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Testul rapid care îţi spune cât de stresat eşti

În ultimii ani, stresul a devenit unul dintre cei mai nocivi factori de agresiune a organismului uman, fiind considerat chiar mai periculos decât colesterolul. În majoritatea cazurilor, stresul poate avea urmări grave asupra fizicului și psihicului.

Site-ul Bit Rebels a publicat un test simplu cu ajutorul căruia poţi afla cât de stresat eşti în doar 2 secunde. Testul a fost realizat de pshiatrul Akiyoshi Kitaoka, profesor la Universitatea din Kyoto.

Tot ce trebuie să faci pentru a afla cât de stresat eşti este să te uiţi la imaginile de mai jos.

Dacă te uiţi la ele şi imaginile se mişcă încet sau normal, atunci înseamnă că eşti încordat şi ai nevoie de o pauză de relaxare.

 

Dacă imaginile se mişcă repede înseamnă că eşti extrem de stresat. Este cazul să faci nişte exerciţii de respiraţie pentru a diminua nivelul de stres, sau să asculţi muzică relaxantă.

Dacă nu se mişcă deloc, atunci înseamnă că nu eşti stresat.

În plus, vei observa că atunci când tragi aer adânc în piept imaginile par să nu se mai mişte. Acestea vor începe să se mişte repede atunci când te gândeşti la un lucru stresant sau care te preocupă.

Fără a reprezenta un diagnostic, aceste exerciţii dovedesc doar cât de puternic este creierul nostru şi faptul că, în definitiv, e vorba de percepţie.

Sursa: exquis.ro

Foarte interesant și..  Germania are o datorie neachitată față de România de 1,126 miliarde de mărci germane din anii ’40

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.