vineri, iunie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Tichetele de 280 de lei pentru donatorii de sânge ar putea fi anulate. Decizia vine de la Consiliul Europei

Donatorii de sânge nu vor mai primi anumite beneficii, pe care le primeau până acum. Pe data de 28 mai 2024, Consiliul European a aprobat mai multe norme pentru a îmbunătăți calitatea și siguranța sângelui, conform Kanal D.

Donatorii de sânge nu vor mai primi recompense în bani

Până în momentul de față, donatorii de sânge la un centru de transfuzie sanguină primesc diferite beneficii, cum ar fi zile libere de la locul de muncă și o remunerație. Astfel, Consiliul European a decis să adauge mai multe norme asupra regulamentului privind substanțele de origine umană sau SoHo, norme ce implică și eliminarea plății pentru donarea sângelui.

În acest sens, în urma unei ședințe, Consiliul European a adoptat mai multe norme pentru a îmbunătăți siguranța și calitatea sângelui, țesuturilor și celulelor utilizate în asistența medicală și facilitarea circulației transfrontaliere a acestor substanțe în Uniunea Europeană. Aceste norme prevăd ca donatorii de sânge, primitorii și copiii născuți în urma reproducerii asistate medical să primească o protecție sporită.

Prin intermediul noilor norme aprobate de Consiliul European, este prevăzută consolidarea cadrului legal existent, pentru a permite flexibilitatea cu evoluțiile…

Citește continuarea pe RomaniaTV.net

Foarte interesant și..  Sânge artificial produs la Cluj din viermi marini, o descoperire de Premiu Nobel, care ar putea schimba lumea medicală

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.