sâmbătă, septembrie 23, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Tinerii de aur ai României! Un grup de liceeni din Ploieşti a inventat un sistem care ar putea scăpa ţara de inundaţii

Un grup de liceeni de la Colegiul Naţional „Jean Monnet” din Ploieşti, coordonat de o profesoară inimoasă, a proiectat un sistem inovator de prevenire a inundaţiilor, scrie agrointel.ro.

„Problema inundaţiilor, inclusiv a celor care afectează culturile agricole, şi-ar putea găsi rezolvarea prin implementarea unui sistem dezvoltat de un grup de liceeni de la Colegiul Naţional „Jean Monnet” din Ploieşti. Ei au conceput un sistem inovator de prevenire a inundaţiilor, cu care au câştigat finala naţională a competiţiei Social Enterprise Programme, organizată de Junior Achievement (JA) România în parteneriat cu compania norvegiană FERD.

Proiectul lor prevede prelungirea albiei râului cu un sistem antiinundaţie, alcătuit dintr-un perete de protecţie din beton armat, cu orificii protejate cu filtre, ce conduc la o staţie de epurare locală.

„Ne-am gândit la un sistem de prevenire a inundaţiilor format din pereţi din beton armat care îmbracă albia râului cu orificii cu filter, la care sunt conectate conducte ce ajung la o staţie de epurare. Am încercat să creăm ceva care nu a mai fost implementat până acum, dar care să nu fie de domeniul SF-ului”, a declarat Tudor Donciu, membru în echipa Aqua Synergy.

Sistemul inventat de liceeni foloseşte surplusul de apă preluat de conducta magistrală pentru a produce, prin cădere, energia electrică ce alimentează o staţie de epurare.

Echipa de la Colegiul Naţional „Jean Monnet” din Ploieşti este coordonată de profesoara Ileana Cocuz, iar rezultatele muncii tinerilor inventatori au fost deja premiate în cadrul galei JA Investeşte în educaţie – Business Hall of Fame”, 2015.

Foarte interesant și..  ONU cere o acţiune urgentă pentru evitarea unei „catastrofe” climatice: „Planeta se confruntă cu o gravă urgenţă climatică”

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.