Acasă Diverse Nutriționist: Nu renunțați la masa de seară! Vă faceți mai mult rău...

Nutriționist: Nu renunțați la masa de seară! Vă faceți mai mult rău decât bine în caz ca țineți cură de slăbire

0

Nutriționistul Cristian Mărgarit susține că cei care sar peste masa de seară nu fac bine, mai ales dacă vor să slăbească sau să-și crească masa musculară.

Iată ce nota pe blogul său nutriționistul!

„Masa de seară este poate cea mai controversată masă a zilei. Cea mai simplă și stupidă metodă de slăbire spune să „nu mai mănânci după ora X” sau „să nu mai mănânci seara”.

E in regulă să mănânci seara, indiferent că vrei să slăbești sau să pui mușchi. E chiar bine să mănânci seara. Acum, depinde la ce ora te culci si ce mănânci la această masă, dacă ea vine după un antrenament sau nu, dacă ai mâncat suficient in cursul zilei.

A sări peste masa de seară este pentru mulți un mare deserviciu: corpul va arde masa musculară pentru energie. Poate doar pe o dietă ketogenică poți face din când in când acest lucru, pentru că masa musculară este păstrată și pentru energia necesară refacerii vor fi folosite grăsimile de rezervă (de exemplu de pe burtă).

Un studiu nou arată că cei care mănâncă si carbohidrați seara au o stare de sațietate mai bună decât cei care nu mănâncă nimic ori nu au carbohidrați la masa de seară, la fel cum predominanta proteinelor la prima masa ajută la optimizarea nivelului de hormoni care influențează sațietatea (leptina, ghrelina, adiponectina).

O altă idee interesantă este folosirea glutenului (pâine, paste) la masa de seară pentru cei foarte stresați sau care nu pot adormi din cauza antrenamentului sau altor factori. In cazul obezilor (studiul e pe oameni cu IMC >30), eliberarea de grăsime în timpul nopții ar fi prea mare, de unde și efectele secundare descrise.

Foarte interesant și..  Medic român: „Feliile de pâine cu zacuscă sunt o bombă calorică”. Sunt pline camerele de gardă ale spitalelor de urgență de „mâncăi” care au ținut post

In cazul polițiștilor israelieni dietele erau stricte, reduse caloric (1300-1500) si fixe, nu se manca liber, așa cum ar mânca fiecare dintre noi.

Important este pentru fiecare să găsească acea metodă care să-i asigure atingerea obiectivelor si mai puțin imitarea unor programe eficiente în cazuri foarte particulare.

Pentru mulți, masa de seară vine după antrenament. După cum știm, chiar și pe o dietă low-carb sau ketogenică, exista avantaje ale carbohidraților imediat înainte, in timpul sau după antrenament.

Daca ai ales un supliment cu carbohidrați in timpul sau după antrenament, atunci masa de seară poate include doar proteine si grăsimi.” Citește mai mult pe  cristianmargarit.ro.

Sursa:doctorulzilei.ro


Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un LIKE mai jos:

Articolul precedentCe n-a reușit omenirea până acum se poate întâmpla la Măgurele, în România. Tehnologie revoluționară pentru tratamentul cancerului
Articolul următorA luat o bătrânică „la ocazie”, să o ducă cu mașina în localitatea ei, pentru că nu mai putea merge. Ce i-a povestit bătrâna pe drum a lăsat-o cu gura căscată