Mierea este cel mai bun produs al albinelor. Asigură rezerva de hrană a familiei de albine și rezistă în timp. Apicultorii se întrec în oferte de diverse sortimente de miere, fiecare dintre ele având un gust aparte si proprietăți terapeutice.
Iată câteva tipuri de miere!
Mierea de lavandă este bună în probleme pulmonare, are efect tonic și diuretic. Alină simptomele reumatismului și este indicată și celor cu afecțiuni pulmonare.
Mierea de pin, foarte aromată, are rol dezinfectant. Se recomandă mai ales în caz de răceli, gripe sau bronșite. În plus, te ajută să ai un somn odihnitor.
Mierea de cimbru, cu efect antibacterian, tratează afecțiunile respiratorii și alină gâtul iritat.
Mierea de tei rărește accesele de tuse și te ajută să adormi fără probleme.
Mierea de fâneață, prin concentrația mare de zaharuri, are acțiune antiinflamatoare, antimicrobiană, antialergică și antitusivă.
Mierea de rapiță are conținut mare de glucoză și de substanțe nutritive. E recomandată în perioadele de convalescență, pentru remineralizare. Întărește imunitatea și tonifică organismul.
Mierea de castan conține minerale (precum fierul) și tanini, care ameliorează simptomele gripei și anemiei. Calmează tusea productivă și fluidizează circulația sangvină, fiind recomandată și în caz de reumatism.
Mierea de salcâm se recomandă pentru tuse, este antiseptica si se folosește in tratamentul asteniei si nevrozelor. Aceasta mai este recomandata pentru ulcer si gastrită.
Mierea de floarea-soarelui, datorită conținutului de vitamina PP, este recomandată persoanelor care au o activitate circulatorie deficitară.
În mierea de floarea soarelui se găsește în cantități mari și vitamina E, fiind recomandată și pentru stimularea imunității.
Datorita conținutului ridicat de minerale, mierea de mană este folosită în tratarea rahitismului la copii si adolescenți precum si a spasmofiliei la adolescenți. De asemenea este un aliat bun împotriva afecțiunilor articulare si a osteoporozei.
Sunt si alte sortimente de miere cu proprietăți și gust aparte. Toate plantele cu flori bogate în nectar sunt căutate de albine.
Deși mulți preferă mierea de salcâm, un mix de arome o are mierea polifloră.
Sursa: clickpentrufemei.ro