sâmbătă, decembrie 2, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Aceste 10 produse alimentare nu trebuie ținute în frigider deoarece provoacă adevărate dezastre nutriționale

Multe dintre alimentele care se pot altera ușor sunt  depozitate în frigider, indiferent de anotimp. De o parte dintre ele nu avem neapărat nevoie, dar acestea pot provoca adevărate "dezastre nutriţionale" atunci când sunt consumate.

Experţii în siguranța alimentară, citaţi de WebMD, au făcut o listă cu cele mai periculoase 10 alimente pe care n-ar trebui să le păstrăm în frigider:

  1. Maioneza

Deși gustoasă, ea conţine prea multe calorii. Potrivit experţilor, 40 de grame de maioneză conţin 360 de calorii. Înlocuitori: puteţi folosi, pe lângă maioneza light, alte ingrediente mai puţin periculoase pentru siluetă, cum ar fi muştarul sau chili.

  1. Sucurile dulci şi acidulate

Sucuri nu conţin nutrienţii atât de necesari organismului, ci calorii în exces. Îndulcitorii şi coloranţii artificiali cresc riscul de diabet şi alte boli cronice. Recomandare: consumaţi apă plată, ceaiul verde sau negru care are antioxidanţi, laptele degresat ce conţine calciu, vitamina D, vitamina B12, potasiu şi magneziu.

  1. Băuturile alcoolice

Abuzul de alcool poate fi și consecinţa cea mai probabilă a lipsei de control în privinţa băuturilor alcoolice stocate în exces în frigider. Are ca rezultat afectarea  ficatului, care va fi forţat să metabolizeze acizii graşi în exces. Și celulele creierului sunt expuse pericolului abuzului de alcool. Statistic, un pahar de vin conţine în jur de 170 de calorii, o doză de bere 150 de calorii, iar 50 de ml de lichior, gin, votcă sau whisky reprezintă 105 calorii.

  1. Carne procesată

Șunca, salamul, micii, cârnaţii sau pastrama sunt periculoase din cauza conţinutului ridicat de sare, nitraţi şi grăsimi. Carnea procesată determină apariția cancerului de colon, din cauza substanţelor folosite pentru conservarea acestui tip de carne. Cantitatea mare de sodiu poate  declanşa boli cardiovasculare.

  1. Hot-dog şi sosuri

Mulţi dintre consumatori argumentează că preferă să stocheze în frigider astfel de produse pentru că sunt foarte uşor de preparat la cină. Nutriționiștii trag un nou semnal de alarmă: sarea şi grăsimile în exces fac din aceste alimente adevărate bombe calorice!

  1. Produse lactate grase

Sunt un pericol din cauza conţinutului foarte mare de grăsimi şi colesterol. Astfel, o jumătate de litru de lapte gras este echivalent cu 1.904 calorii, 105 grame de grăsimi totale, 59 grame de grăsimi saturate şi 315 miligrame de colesterol.

  1. Îngheţata
Foarte interesant și..  Cum se prepară CEAIUL DE MĂCEŞE în curele de slăbire şi în combaterea obezităţii. Efecte confirmate prin studii

Pe lângă excesul de zahăr, grăsimi saturate şi calorii, îngheţata este vinovată şi de „deturnarea” unei diete de slăbit de la scopul iniţial, antrenând sentimentul de vinovăţie şi resemnare, care, de multe ori, determină opţiunea pentru abandonarea luptei cu kilogramele în plus.

  1. Sosuri pentru salată

Cu toate că sunt gustoase, sosurile pentru salată sunt alimente periculoase pentru organism deoarece conţin un număr mare de grăsimi şi calorii. Sunt bogate în sare şi, mult mai rău, sunt un duşman redutabil pentru colecist.

  1. Unt sau margarină

Deşi unii specialişti spun că margarina este vegetală şi  are mai multe „grăsimi bune” decât untul şi nu conţine colesterol, totuşi unele tipuri de margarină sunt produse printr-un procedeu numit hidrogenare şi din această tranziţie rezultă grăsimi nesănătoase pentru organism. Experţii nu recomandă margarina la cutie, care conţine mai multe grăsimi „rele” decât cea la tub.

  1. Cartofi feliaţi congelaţi

Se găsesc gata ambalaţi în supermarketuri şi trebuie doar puși la prăjit. Comparativ cu  cartofii cruzi, din piaţă sau din lădiţele din magazin, aceşti cartofi pot fi vechi de luni de zile, prefierţi şi apoi congelaţi instant pentru a fi cât mai crocanţi. Ei nu pot fi gătiţi într-un mod sănătos (fierţi sau copţi la grătar) pentru că au fost comercializaţi cu scopul de a fi … prăjiţi. Iar această modalitate de preparare implică un consum suplimentar de calorii, grăsimi şi sare.

Sursa: romanialibera.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.