luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Top 3 alimente benefice pentru ficat. Pot inclusiv reduce efectul nociv al alcoolului și medicamentelor

Ficatul este, fără doar și poate, un organ vital, dar multe dintre obiceiurile noastre îl afectează, din păcate. Vestea bună, însă, este că există unele alimente benefice pentru ficat, iar consumul acestora ne poate îmbunătăți sănătatea per total.

Ficatul prelucrează, în general, substanțele pe care noi le ingerăm, astfel că substanțele bune, nutritive, ajută acest organ.

La fel de adevărat este, însă, că ficatul suferă din cauza substanțelor nesănătoase, cum ar fi alcoolul, grăsimile în exces sau tutunul.

Totodată, și unele medicamente pot avea efecte nefaste asupra ficatului.

Potrivit unor studii, creșterea aportului de legume, dar nu și de fructe, scade riscul de cancer de ficat. Iar impactul consumului de legume este important. Riscul de cancer de ficat scade cu 8% pentru fiecare creștere cu 100 de grame pe zi a aportului de legume.

Alimente benefice pentru ficat

Cele mai importante cinci categorii de alimente care ajută la menținerea sănătății ficatului sunt următoarele:

Legumele, în special cele verzi

Salata verde, spanacul, rucola, andivele, sparanghelul, pătrunjelul, frunzele de țelină, castraveții, broccoli-ul, dovlecelul, varza de Bruxelles, varza Kale etc. conțin antioxidanți de cea mai bună calitate care ajută la…

Citește continuarea pe stiriromania.ro

Foarte interesant și..  Descopera.ro. Peste 57.000 de celule și 150 de milioane de conexiuni, prezente într-o mostră infimă de creier uman

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.