Connect with us

INFO ȘTIRI

Tot mai mulţi oameni au devenit rezistenţi la antibiotice. Care sunt cauzele şi cum putem reseta organismul?

Published

on

Rezistenţa la antibiotice este în prezent una dintre cele mai presante probleme de sănătate publică. Consumul abuziv şi nejustificat de antibiotice duce la creşterea rezistenţei microorganismelor, necesitând ulterior mărirea dozelor sau înlocuirea cu alte antibiotice, de clasă superioră. Bacteriile care în trecut răspundeau la tratamente au devenit tot mai rezistente.

Un sondaj realizat de Comisia Europeană, Eurobarometru, relevă că peste jumătate din români au luat antibiotice în ultimele 12 luni, iar 16% dintre aceştia nu au avut o prescripţie medicală. Astfel, ei dau buzna în farmacii cumpărând la întâmplare medicamente care, în loc să le amelioreze starea, de fapt complică şi mai mult afecţiunile.

Antibioticele luate fără sfatul medicului şi înainte să li se testeze rezistenţa la bacterii, pot face bacteriile şi mai puternice. În plus, un antibiotic nepotrivit riscă să distrugă flora bacteriană care ajută la digestie şi poate duce la înmulţirea stafilococului auriu, foarte rezistent la tratamente.

Pe lângă efectele benefice, antibioticele au un nivel crescut de toxicitate, cum sunt aminoglucozidele şi flucitozina, tratamentul complicându-se în cazul copiilor, vârstnicilor sau persoanelor obeze.

Pentru rezistența mare la antibiotic pe care o manifestăm în prezent de vină nu este numai consumul mare ca urmare a autoadministrării, ci și injectarea masivă a animalelor din ferme. Afirmaţia aparţine specialistului în fitoterapie și homeopatie Sorin Mărgineanu, care a acordat un interviu pentru Aqui Ahora.

Întrebat de ce au devenit oamenii rezistenți la antibiotice, specialistul a explicat:

Să știi că toți înghit medicamente de capul lor și le iau cu pumnul, iar lichidul care este utilizat la înghițirea pastilelor este tot un cocktail de medicamente! Ce este un anti….biotic? Este, de fapt, o substanță care ucide viața. Viața unei bacterii și uneori viața unei celule care îți apară organismul.

Antibioticele sunt peste tot, iar rezistența oamenilor la acestea a survenit în urma consumului în masă datorat atât auto-medicației cât mai ales injectării animalelor, pe scară largă. Carnea unde creşte? În nici un caz în copac. Creşte în ferme de animale. O să te întreb câţi porci mor, la ţară, în gospodăriile oamenilor? Sub 2%. În ferme mor peste 15%. Când animalele din ferme prind un microb sunt injectate la greu.

Indiferent că e carne de porc, pui, curcan sau vită, dacă este din ferme poate să conţină şi antibiotic, deşi arareori se depăşesc dozele prescrise. Punctez însă faptul că antibioticele umane sunt nişte ”silfide” în comparaţie cu antibioticele pentru animalele de consum.

În interviul acordat, Sorin Mărgineanu a explicat cauzele care îi determină pe români să îşi administreze medicamente după capul lor şi nu se mai duc la medic, cum se întâmplă în alte ţări civilizate:

Sincer şi la obiect. Câţi pacienţi are un medic de familie? Cam în jur de 2000… Dacă într-o săptămâna se îmbolnăvesc 50 dintre ei, aşa cum este cazul la început de şcoală, înseamnă că în fiecare dintre cele 5 zile ale săptămânii sunt 10 pacienţi.

Fără antibiogramă este tot medicaţie după ureche. Ce faci? Antibiogramă – alt timp pierdut – sau antibiotic de ultimă generaţie? Ultima generaţie plus un antifungic, ca să nu faci ciuperci. Ai reţeta, te duci la farmacie şi cumperi.

De fapt, chestia cu reţeta este o metodă de umplut medicul de treabă, ca şi cum n-ar avea o groază de hârtii de făcut. Ţările civilizate au alt sistem. Pacientul sună medicul, acesta spune că îi dă medicamentul x, îl bagă în sistem, iar pacientul se duce să ridice medicamentul de la farmacia cea mai apropiată, cu un simplu card.

Intervievatul a oferit şi o soluţie pentru „resetarea” organismului care a făcut abuz de medicamente:

În principal, organismul se resetează cu antioxidanţi. Marea problemă este că nu se ştie doza exactă care dă un nou start pentru fiecare. Până când o să se descifreze mecanismul producerii cancerului, omenirii o să-i mai trebuiască încă vreo 80-100 de ani, în opinia mea. La ora actuală sunt identificate abia câteva zeci de procese şi toate sunt dependente de reacţii enzimatice. O enzimă participă la cel puţin două tipuri de reacţii şi uneori un simplu pahar de apă modifică întregul lanţ de reacţii.

RECOMANDARE
Nu mai credeți în medicamente-minune care detoxifică organismul. Iată adevărul despre cum trebuie să acționăm pentru a ne ajuta singuri

Suplimentele alimentare corect făcute, avizate şi omologate ca la carte, pot fi nişte aliaţi serioşi în resetarea organismului, dar nu numai. Apa, aerul de bună calitate, controlarea emoţiilor, hrana preparată acasă din carne şi legume de la ţărani   sunt tot atâtea elemente care pot ajuta la resetarea organismului cu succes.

Citeşte întregul interviu AICI.

loading...

INFO ȘTIRI

Chiar credeati ca in pizza si merdenele se pun cascaval si branza? Cum isi bat joc de noi patiseriile si cofetariile

Published

on

By

Patiseriile, pizzeriile si cofetariile isi bat joc de clienti, pacalindu-i in privinta continutului produselor lor. Ministerul Agriculturii avertizeaază că, în urma controalelor care au vizat 180 de magazine şi unităţi de producţie din Bucureşti şi din alte 12 muncipii, s-a constatat că 40% dintre acestea utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte.

„Au fost verificate 180 de unităţi (din care 85 patiserii, 17 Cofetării – laboratoare cofetărie, 47 pizzerii, 15 restaurante/catering, 11 unităţi de Fast Food, 5 magazine alimentare). Controalele s-au desfăşurat în Bucureşti şi in municipiile reşedinţă de judeţ precum Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui. Dintre acestea 73 de unităţi, reprezentând un procent de 40,5%, utilizează în procesul de fabricaţie specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate şi informează eronat consumatorii prin sistemul de etichetare că utilizează produse obţinute din lapte (brânză, caşcaval, unt, etc)”, anunţă Ministerul Agriculturii, care, împreună cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a reluat din 21 ianuarie activităţile de control desfăşurate în anul 2018, pentru a evalua corectitudinea practicilor comerciale privind utilizarea grăsimilor hidrogenate în locul produselor exclusiv pe bază de lapte, informarea corectă a consumatorilor, depistarea, sancţionarea şi diminuarea fraudelor în domeniu.

Acţiunile se desfăşoară atât în Municipiul Bucureşti cât şi în toate municipiile reşedinţă de judeţ şi urmăresc în principal verificarea conformităţii denumirii produselor alimentare ce se comercializează, în raport cu înscrisurile de compoziţie din sistemul de etichetare.

„Chiar dacă se constată o diminuare a fenomenului de substituire a produselor lactate cu specialităţi obţinute din grăsimi hidrogenate, în comparaţie cu amploarea fenomenului din anul 2018, neregulile majore persistă în detrimentul producătorilor autohtoni de lapte şi produse derivate din lapte şi pe linia informării corecte a consumatorilor”, subliniază ministerul.

Au fost depistate şi alte abateri precum comercializarea aşa-zisei „Specialitate Bulgaria” drept Telemea de Bivoliţă, Telemea de Capră şi Telemea de Vacă, la preţuri cuprinse între 8,5 lei şi 11 lei/kg, fenomen de substituire care, pe lângă faptul că afectează imaginea producţiei autohtone, autentice şi sănătoase, reprezintă practic şi „o sfidare a consumatorilor”, conform Ministerului Agriculturii.

Pentru nereguli precum dezinformarea consumatorilor şi substituirea produselor procesate din lapte cu specialităţi pe bază de grăsimi hidrogenate, dar şi cele privind încălcarea normelor igienico-sanitare şi siguranţă alimentară, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 661.219 lei.

RECOMANDARE
Fenomenul alarmant care duce la intensificarea culorii oceanelor. Ce se va intampla in continuare

sursa digi24

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***