Connect with us

LIFE

Tradiții pentru NOAPTEA DE ÎNVIERE. Află cum te poți feri de ghinioane și ce să faci ca să-ți meargă bine tot anul

Published

on

Pentru Noaptea de Înviere, fiecare îşi pregătește o lumânare, sau poate o candelă, pe care o va aprinde din lumina adusă de preot de pe masa Sfântului Altar. Această lumânare va rămâne aprinsă tot timpul săvârșirii Sfintei Învieri, după care fiecare om se întoarce acasă cu lumânarea aprinsă.

Tradiţii legate de Noaptea de Înviere

– Ce facem cu ouăle vopsite?

Cei care ciocnesc ouă în noaptea de Înviere se vor întâlni pe lumea cealaltă. De asemenea, se zice că oul crăpat trebuie să îl dai celui care ţi l-a spart, altfel îl vei mânca stricat în viaţa de apoi. Dacă găsești un ou cu două gălbenuşuri e semn de căsătorie.

Lumânarea este simbol al Învierii. Ea reprezintă biruinţa vieţii asupra morţii şi a binelui asupra răului.

Se spune că după slujba, lumânarea trebuie adusă acasă aprinsă. Ea este păstrată cu sfinţenie pentru a fi aprinsă la necazuri. Conform credinţei populare, lumânarea de Înviere se aprinde în faţă unei icoane în caz de primejdie sau dificultate, la cutremure şi furtuni.

Tradiţii şi superstiţii pentru noaptea de Înviere

Când mergi la biserică e bine să aduci cu tine apă sfinţită. După noaptea Învierii păstreaz-o, căci îţi va aduce noroc. În tradiţie se zice că apa păstrată de la slujba de Paşte capătă proprietăţi vindecătoare.

Nu e bine să te cerţi în noaptea de Paşte. Se spune că trebuie să primeşti Învierea Domnului cu bucurie în suflet. Dacă eşti certat împacă-te, nu trebuie să te prindă Învierea supărat. Cei care înjură sau blesteamă în această noapte sfântă vor avea ghinioane.

RECOMANDARE
Decizie istorică luată de preoți. " Fără coroane la înmormântări. Mai bine un plic cu bani"

Sursa: realitatea.net

loading...
Loading...

LIFE

Jurnalul unui neurochirurg despre exigența lumii de dincolo

Published

on

Nu e om care sa nu-si fi pus macar o data in viata intrebarea “Exista viata dupa moarte?”. Parerile sunt impartite: unii cred ca da, altii cred ca nu, unii sunt convinsi ca da, altii sunt convinsi ca nu.

Iata opinia unui neurochirurg celebru, dr. Eben Alexander, autorul cartii “Poof of Heaven” (Dovada ca Raiul exista), scrisa dupa ce a stat in coma si a experimentat lucruri pe care nu credea vreodata sa le faca: o calatorie de dupa moarte. (VEZI VIDEO)

Si nu numai atat, am vazut-o si eu. Am fost plasat intr-o lume in care noi suntem mai mult decat corpurile si creierele noastre, in care moartea nu este sfarsitul constiintei, ci mai degraba o calatorie cat se poate de pozitiva. Nu sunt prima persoana care descopera ceva evident: constiinta noastra exista si dincolo de existenta trupului. Insa sunt prima persoana (cel putin din cate stiu eu), care a avut o astfel de experienta in timp ce cortextul meu era complet nefunctional. Colegii mei m-au urmarit secunda cu secunda.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO

RECOMANDARE
Decizie istorică luată de preoți. " Fără coroane la înmormântări. Mai bine un plic cu bani"
loading...
Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***