miercuri, octombrie 4, 2023

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Tradiții pentru NOAPTEA DE ÎNVIERE. Află cum te poți feri de ghinioane și ce să faci ca să-ți meargă bine tot anul

Pentru Noaptea de Înviere, fiecare îşi pregătește o lumânare, sau poate o candelă, pe care o va aprinde din lumina adusă de preot de pe masa Sfântului Altar. Această lumânare va rămâne aprinsă tot timpul săvârșirii Sfintei Învieri, după care fiecare om se întoarce acasă cu lumânarea aprinsă.

Tradiţii legate de Noaptea de Înviere

– Ce facem cu ouăle vopsite?

Cei care ciocnesc ouă în noaptea de Înviere se vor întâlni pe lumea cealaltă. De asemenea, se zice că oul crăpat trebuie să îl dai celui care ţi l-a spart, altfel îl vei mânca stricat în viaţa de apoi. Dacă găsești un ou cu două gălbenuşuri e semn de căsătorie.

Lumânarea este simbol al Învierii. Ea reprezintă biruinţa vieţii asupra morţii şi a binelui asupra răului.

Se spune că după slujba, lumânarea trebuie adusă acasă aprinsă. Ea este păstrată cu sfinţenie pentru a fi aprinsă la necazuri. Conform credinţei populare, lumânarea de Înviere se aprinde în faţă unei icoane în caz de primejdie sau dificultate, la cutremure şi furtuni.

Tradiţii şi superstiţii pentru noaptea de Înviere

Când mergi la biserică e bine să aduci cu tine apă sfinţită. După noaptea Învierii păstreaz-o, căci îţi va aduce noroc. În tradiţie se zice că apa păstrată de la slujba de Paşte capătă proprietăţi vindecătoare.

Nu e bine să te cerţi în noaptea de Paşte. Se spune că trebuie să primeşti Învierea Domnului cu bucurie în suflet. Dacă eşti certat împacă-te, nu trebuie să te prindă Învierea supărat. Cei care înjură sau blesteamă în această noapte sfântă vor avea ghinioane.

Sursa: realitatea.net

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.