marți, decembrie 10, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Tratamente naturiste pentru gastrită și durerile insuportabile provocate de aceasta

Gastrita reprezinta o inflamație acuta sau cronica a mucoasei gastrice. Aceasta inflamatie duce la aparitia de leziuni ce pot avea o evolutie variabila, de la autocicatrizare pana la complicatii grave cum ar fi hemoragia sau perforatia.

Adesea gastrita nu prezinta simptome. Alteori se manifesta printr-o senzatie de arsura in partea superioara a abdomenului, numita pirozis, sau prin greata, varsaturi si durere in capul pieptului. Durerile sint accentuate de mesele copioase sau de alimentele excitante, cum ar fi cafeaua, alcoolul, substantele grase sau acre, mancarurile grele, prajelile. Iata cateva remedii naturiste pentru gastrita:

Se inghit zilnic seminte de mustar cu apa, incepand cu o samanta si mergand progresiv pana la 20 de seminte. Apoi cantitatea descreste cu cate o samanta pe zi. Se repeta tratamentul dupa o saptamana, daca este necesar.

Se rad doua mere verzi (numai pulpa) si se consuma imediat. Pacientul nu trebuie sa mai manance nimic 5 ore inainte si 5 ore dupa mancarea merelor. Tratamentul este bine sa fie repetat de patru ori, la interval de o saptamana, reducand la patru ore timpul de abtinere de la mancare si bautura (dupa doua saptamani). Tratamentul provoaca uneori exces de gaze in stomac si este recomandat pacientului un regim adecvat, evitand fructele si legumele crude, varza sub orice forma, axandu-se pe carne si legume fierte.

Dimineata si seara se indică sa se consume cate o lingura de ulei de sunatoare. Ceaiurile diuretice si gastrice, din plafare si farmacii, sunt de asemenea recomandate. Sunt binevenite vitaminele B1, B6, C si D.

Infuziile din radacina de lemn dulce, coaja de stejar, frunze de rachitan, flori de salcam, galbenele sunt benefice in cazurile de gastrita. Seara, inainte de culcare, se recomanda ceaiuri calmante, de exemplu, cel de talpa gastei.

Foarte interesant și..  Dușmanul ulcerului și gastritei. Suc de cartofi cruzi, remediul care te scapă de toate bolile digestive

Durerile provocate de gastrita pot fi calmate cu ceaiuri de pelin, coada-racului, siminoc, mușețel, coada-soricelului, radacini de tataneasa, valeriana, gentiana si obligeana, seminte de anason, chimion si fenicul.

Pentru toate tipurile de gastrita, in special pentru cele hipoacide, se recomanda 50 de grame de miere de albine, de 3 ori pe zi, cu aproximativ 30 de minute inaintea meselor principale. Mierea normalizează secreția stomacului. Mai multe pe sanatate.bzi.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.