luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

„Trebuie să mergeți la spital”

Ce trebuie să faci dacă ești mușcat de o căpușă. Ieșirile în aer liber, la iarbă verde, vin cu multă relaxare, dar și cu o serie de riscuri. Mușcăturile de insecte reprezintă o problemă cu care se confruntă adesea oamenii atunci când petrec timp în natură.

Multe dintre ele sunt inofensive, dar există și situații în care o simplă mușcătură, așa cum este cea de căpușă, poate duce la efecte adverse și probleme de sănătate serioase.

Citește și: Detaliile prin care poți diferenția mușcătura de țânțar de cea de căpușă. Trucurile prin care te poți feri de înțepăturile acestor insecte

Medicul Tudor Ciuhodaru a explicat tot ce trebuie să știm despre mușcătura de căpușă. În cazul în care descoperiți că ați fost mușcați, trebuie să primiți neapărat îngrijiri medicale de specialitate, mai ales dacă ați încercat să scoateți insecta acasă, iar capul acesteia s-a rupt și a rămas blocat în piele.

„Cel mai bine este ca extragerea căpușei să se facă de personal specializat. Trebuie să mergeți la spital în momentul în care căpușa trebuie să fie extrasă printr-o intervenție chirurgicală cât mai urgentă.  Este foarte important ca oamenii să știe că nu trebuie să strângă căpușa care i-a…

Citește continuarea pe RomaniaTV.net

Foarte interesant și..  Călătoria pe Marte* Cât ar dura să înconjori pe jos planeta Marte?

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.