TREI FIRME s-au asociat să facă o ZEBRĂ 3D la Ploieşti, după modelul celei de la Buzău. Rezultatul a dezamăgit pe toată lumea - Infoalert.ro
Connect with us

Diverse

TREI FIRME s-au asociat să facă o ZEBRĂ 3D la Ploieşti, după modelul celei de la Buzău. Rezultatul a dezamăgit pe toată lumea

Published

on

RECOMANDARE
Singura ființă nemuritoare de pe Pământ. Întinerește când vrea ea

După ce câţiva elevi de la Liceul de Artă „Margareta Sterian” din Buzău au realizat o trecere de pietoni cu efect tridimensional, edilii prahoveni au preluat ideea şi au investit 5.000 de lei, însă rezultatul nu a fost deloc pe măsura aşteptărilor, pentru că efectul 3D nu există, relatează EuropaFM.

Povestea elevilor care au făcut, gratuit, o trecere de pietoni cu efect 3D în Buzău a făcut înconjurul presei. Ei s-au inspirat după modelul uneia dintr-o localitate din Islanda și au colaborat cu muncitorii de la urbanism, care le-au făcut rost de vopseluri speciale pentru marcaje rutiere.

Autoritățile locale din Ploiești au vrut să preia și ele modelul copiilor din Buzău, așa că au investit 5.000 de lei fără TVA pentru o trecere de pietoni 3D. Doar că rezultatul este unul dezastruos.

Întrebat de ce elevii Liceului de Artă din Ploiești nu vor realiza zebra așa cum s-a întâmplat la Buzău, viceprimarul Ganea a declarat că „Așa ar fi trebuit, dar nu știe ce s-a întâmplat”.

Trecerea de pietoni nu oferă un efect tridimensional decât parțial, dintr-un anumit unghi și de la o distanță foarte mică, sub 3 metri, astfel că șoferii nu au timp să încetinească, acesta fiind, de fapt scopul final.

Primarul orașului a declarat că va cere explicații firmei care a executat lucrarea, însă până atunci rămân niște bani cheltuiți degeaba pe un proiect eșuat complet.

Sursa: digi24.ro

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Diverse

Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Published

on

By

RECOMANDARE
Motivele pentru care bunicii noștri duceau un trai sănătos, fără boli și trăiau mai mult decât oamenii moderni de astăzi

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară. Conform unui studiu recent, publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, mai mult de o jumătate din materia Căii Lactee și implicit jumătate dintre atomii care intră în componența corpurilor oamenilor, ar putea proveni din exteriorul galaxiei noastre.

Astrofizicienii de la Northwestern University (SUA, Illinois) au realizat simulări pe un supercomputer, identificând astfel un fenomen cosmic numit transfer intergalactic, care a dus la descoperirea unor aspecte neștiute din evoluția galactică, scrie sciencealert.com.

Astrofizicienii au constatat că exploziile colosale ale supernovelor pot expulza cantități imense de materie din propriile galaxii. Atomii pot fi propulsați, în acest fel, cu o forță suficient de mare pentru a parcurge distanțele imense de la o galaxie la alta. Datorită acestor fenomene, galaxia noastră, Calea Lactee, a „importat” materie provenită de la alte galaxii și, desigur, a și „exportat” gigantice cantități de atomi, în urma exploziilor propriilor supernove.

După cum remarcă conducătorul studiului, Daniel Anglés-Alcázar, în organismul fiecărui om există un număr de atomi proveniți din galaxiile vecine, deci, ne-am putea considera, fie și parțial, „călători prin spațiu” sau „imigranți extragalactici”. Citeşte mai mult pe cunoastelumea.ro

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***