sâmbătă, aprilie 13, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Triunghiul Bermudelor, într-o pădure celebră din România

Pădurea Hoia-Baciu, renumită pentru copacii săi încovoiați și încolăciți, a fost numită de unii „Triunghiul Bermudelor din România”.

Copaci strâmbi sunt presărați peste tot în această pădure din apropiere de Cluj, siluetele lor scheletice distorsionate și spiralate făcând locul să pară cât mai înfricoșător, de parcă întreaga pădure ar încerca să te prindă. O liniște apăsătoare umple aerul, întreruptă doar de pașii siluetelor nevăzute.

Având în vedere atmosfera neobișnuită, nu este de mirare că pădurea Hoia-Baciu este considerată a fi una dintre cele mai bântuite păduri din întreaga lume. Astfel, locul a dus de-a lungul de timpului la apariția multor povești și legende terifiante. Unii chiar au numit-o „Triunghiul Bermudelor din România”.

Potrivit legendelor spuse de localnici, fantome și spirite bântuie printre copacii strâmbi ai pădurii. O altă legendă spune povestea unei tinere care a dispărut în pădurea Hoia-Baciu și a reapărut cinci ani mai târziu nefiind capabilă să-și amintească unde a fost în tot acel timp. O altă legendă spune povestea unui păstor care, împreună cu oile sale, a dispărut în pădure. De asemenea, la fel ca în cazul multor locuri asociate cu fenomene supranaturale, există și zvonuri despre întâlniri cu extratereștri în pădurea Hoia-Baciu, scrie Atlas Obscura.

Bineînțeles, pădurea este spectaculoasă și din alte motive. Zona este ideală pentru turiștii și localnicii în căutare de liniște și relaxare, departe de zona urbană aglomerată din Cluj-Napoca. Există, de asemenea, poteci pentru drumeții și biciclete care trec printre copacii neobișnuiți. Totodată, o varietate bogată de specii animale poate fi găsită în acești codri.

Vezi mai multe aici

Eroare RSS: DOMDocument not found, unable to use locator
Foarte interesant și..  Au sfidat știința și sunt o enigmă și azi. 4 invenții antice greu de explicat. De la sisteme de încălzire centrală, roboți antici, chiar și arme chimice

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.