Tu ai primit așa ceva în POȘTĂ? O NOUĂ ÎNȘELĂTORIE face VICTIME în România! - Infoalert.ro
Connect with us

Din lume

Tu ai primit așa ceva în POȘTĂ? O NOUĂ ÎNȘELĂTORIE face VICTIME în România!

Published

on

RECOMANDARE
Locul din România care îţi taie răsuflarea: Laguna Albastră

Prin anii ’90 era la modă o farsă de prost gust făcută în special vârstnicilor. Erau sunaţi şi li se spunea că fericiţii câştigători ai unui concurs.

Pentru a intra în posesia câştigului, erau îndrumați să meargă într-o anumită zi, la o anumită oră, în faţa unei clădiri publice şi să mişte mâna dreaptă deasupra capului ca să poată fi reperat de reprezentantul ”societăţii” care îi va înmâna câștigul.

Bătrânul mergea, nu se întreba cum a câștigat la un concurs la care nu a participat, făcea cu mâna, dar nu venea nimeni! După un timp, în jurul său observa şi alţi vârstnici care făceau din mână…

Tipul acesta de farsă, susţinută doar de amuzamentul ieftin, a dispărut, pentru a lăsa loc altuia, mai eficient.

Caz concret: Vergil I. Popa, din comuna Grădiştea, judeţul Vâlcea, a primit un plic cu cinci foi A4, prin care era anuntat că a câştigat 17.000 de lei, la ”Jocul de 17.000 de lei”.

Ademeniţi cu 17.000 de lei, cadorisiţi cu tigăi la suprapreț

În hârtii se aruncă nada: nu trebuie decât să tăiaţi ”cuponul”, să comandaţi două sau trei obiecte de uz casnic prezentate pe cele patru foi, apoi să trimiteţi cuponul la Oficiul Poştal 83, Căsuţa Poştală 75 din Bucureşti. Simplu. Cu litere foarte mici sunteţi anunţaţi că prin cuponul trimis intraţi în tombola prin care este desemnat câștigătorul celor 17.000 de lei. Adică nu aţi câştigat pur şi simplu, cum se explicitează cu scris mare, ci intrați într-o urnă care va desemna ”fericitul câștigător”.

Între timp, primiți vizita unui comis voiajor care vă aduce obiectele comandate pe cuponul trimis şi vă cere să faceți plata. Dacă nu vreți să plătiți vi se arată cuponul: ”Păi, ați semnat!”.

Sigur că pensionarul se fâstâcește şi scoate banii! În ultimul timp se percepe cam 100 de lei pentru obiectele a căror proveniența şi calitate este incertă – unele sunt chiar furate. Apoi sunteţi lăsat în plata Domnului! Aţi cumpărat tigăi la suprapreț! Cine vreți să vă mai lămurească? O căsuța poștala?

Sursa: stireazilei.com

loading...

Din lume

Şoferiță româncă găsită fără suflare în cabina TIR-ului său, în Italia. Avea doar 33 de ani

Published

on

By

RECOMANDARE
Primarul din Sălaj care a tăiat ajutoarele sociale vine cu o nouă propunere: „Şi banii din alocaţiile pentru copii ar trebui tăiaţi!”

Gabriela Aiban, șoferiță de TIR, a fost găsită moartă, la volan, într-o benzinărie din Italia. Cel mai probabil, victima în vârstă de 33 de ani a făcut un infarct.

Gabriela era din Jibou, județul Sălaj și a fost găsită fără suflare într-o benzinărie din Italia, în cabina TIR-ului său, având capul pe volan. Tragedia s-a petrecut miercuri spre joi, 24 mai, la ora 2:00 noaptea, într-o zonă de serviciu din localitatea Imperia, situată în apropierea graniței cu Franța.

Gabriela Aiban a lucrat timp de 3 ani pe camion pentru o firmă din Ungaria iar din luna septembrie a anului trecut, s-a angajat la o firmă de transport din Baia Mare, de unde făcea expediţii peste graniţă.

Cam aşa s-a întâmplat şi în această săptămână, când şoferiţa româncă făcea un transport în Italia, de unde nu s-a mai întors. Lasă în urma sa două fete de 11 și respectiv 13 ani.

O cunoscută a femeii decedate a făcut un apel umanitar pentru ca trupul neînsuflețit al Gabrielei să poată fi repatriat.

Sub titlul „Un înger a plecat la Dumnezeu!”, Julia Stănescu scrie:

„… Oare să fi fost obosită? Să fi fost ea extenuată? Nu se ştie încă, deoarece se aşteaptă autopsia, dar pentru fetiţe şi pentru toţi cei care o cunosc şi o iubesc, nimic nu mai contează. Ea nu va mai reveni niciodată la fetiţele ei, nu le va mai îmbrăţisa, săruta sau alina. Nimic nu va înlocui mama pe care ele au pierdut-o. Sora Gabrielei o defineşte ca fiind o luptătoare, un om puternic şi plin de viaţă şi care a plecat pe drumuri să îşi ajute familia ca orice alt om care doreşte să asigure un trai decent celor dragi.” scrie în tulburătorul mesaj postat de Julia Stănescu.

Sursa: rotalianul.com

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***