vineri, aprilie 12, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Care a fost utilizarea inițială a foliei cu bule de aer

În toată lumea există o singură fabrica care produce folia cu bule

Folia cu bule a fost inventată în anul 1957, sub formă de tapet, dar clienţii nu au fost atraşi de un asemenea produs. Inventatorii au decis atunci să o vândă sub forma unei izolaţii pentru pereţii caselor, dar au înregistrat un nou eşec.

În 1957, inginerul Alfred W. Fielding şi inventatorul elveţian Marc Chavannes au încercat să fabrice un tapet texturat, din două straturi cu bule de aer la mijloc. Clienţii nu au fost încântaţi de un asemenea produs şi inventatorii au schimbat macazul, dorind să comercializeze folia drept izolaţie pentru case.

Frederick W. Bowers, membru al echipei de marketing a celor doi inventatori, a realizat că folia cu bule poate fi folosită ca ambalaj. Ideea a fost pusă în aplicare în cazul computerului IBM 1401, care necesita un ambalaj foarte bun, din cauza pieselor sensibile. În 1960, Fielding şi Chavannes au înfiinţat compania Sealed Air Corporation, produsul său emblematic fiind Bubble Wrap.

Potrivit site-ului Sealed Air Corporation, „încă de la început, Bubble Wrap a fost revoluţionar, atât ca produs, cât şi ca valoare oferită. A reuşit să reducă costurile de ambalare deoarece se folosea mai puţin material, se reduceau dimensiunea şi greutatea pachetului şi sumele pierdute de pe urma deteriorării produselor. Cu alte cuvinte, Bubble Wrap a promovat sustenabilitatea înainte ca „sustenabil” să devină un trend în marketing”. În 2014, Sealed Air a avut venituri de 7,8 miliarde dolari, iar Bubble Wrap este cel mai popular produs al companiei, scrie mental-floss.com.

Bubble Wrap este o marcă înregistrată, care se aplică doar versiunii de produs fabricate de Sealed Air.

În data de 19 septembrie 2015, un grup de 2.681 cercetaşi din Denver au intrat în Cartea Recordurilor, pentru „cei mai mulţi oameni care au spart o folie cu bule în acelaşi timp”.

Foarte interesant și..  Orașul în care trăiesc numai femei cu vârstele cuprinse între 20 şi 35 de ani

Începând cu 2015, spre dezamăgirea celor obişnuiţi să spargă foliile cu bule, Sealed Air a reinventat formula Bubble Wrap, transformând-o în iBubble Wrap, o versiune „discretă” a celebrului produs de ambalare.

Chiar dacă vestea privind apariţia foliei cu bule care nu produce zgomot i-a întristat pe fanii produsului, versiunea originală poate fi achiziţionată în continuare. Ken Aurichio, purtătorul de cuvânt al Sealed Air, a făcut acest anunţ pe BuzzFeed News.

Sursa: gândul.info

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.