Connect with us

DE ACTUALITATE

Tudorel Toader, taxat dur de cetateni, dupa propunerea ca puscariasii să primească despăgubiri în bani. „Înteleg că dacă un individ violează o fetiţă, distrugându-i copilăria şi viitorul, după 4 ani de puşcarie…”

Published

on

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader este taxat dur de cetateni. Declaraţiile ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, despre planul său de a face un proiect de lege în baza căruia deţinuţii închişi în condiţii improprii, care nu au beneficiat de legea recursului compensatoriu, să primească despăgubiri în bani a stârnit revoltă pe Facebook

Domnule ministru, cred că faceţi o gravă eroare, vă gândiţi mai mult la deţinuţi decât la oameni liberi care muncesc din greu. Vă întreb la cei din spitale vă gândiţi? Dar la copii din centrele de plasament, dar la azilul de bătrâni? – îl întreabă un cetăţean pe Toader.

Astfel, lui Tudorel Toader i se aminteşte, de exemplu, că alocaţia copiilor nu este de 8 euro pe zi, nici măcar de 5 şi, pe scurt, că premierea infractorilor este o bătaie de joc la adresa oamenilor cinstiţi, care, atunci când ajung în spitale, au uneori parte de condiţii mai rele decât cei din puşcării. Şi nu-i despăgubeşte nimeni…

Reamintim că potrivit estimărilor Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), făcute în baza criteriilor avansate de Tudorel Toader, la o durată medie a pedepsei executate de 4 ani, foştii deţinuţi ar urma să primească între 8.000 şi 12.000 de Euro.

Redăm câteva dintre comentariile cititorilor Epoch Times

„Bonusuri pt infractori: aşa ceva poţi s-auzi numai în Absurdistanul teleormaniac!”, scrie Vlad, comentând ştirea despre faptul că ministrul Justiţiei vrea să le ofere despăgubiri deţinuţilor care au fost închişi în condiţii necorespunzătoare.

„Înteleg că dacă un individ violează o fetiţă, distrugându-i copilăria şi viitorul, după 4 ani de puşcarie va primi o recompensă pentru violul său de 8-12 mii de euro. Iar în aceşti 4 ani părinţii fetiţei vor plăti taxe la stat, prin munca lor, pentru ca statul să îi dea o primă violatorului care le-a distrus ce au mai de preţ în viaţa lor, copilul lor. Cumva, părinţii vor ajunge să plătească, indirect, pentru că feftita lor să fie violată. Iar violatorul după ce va termina banii va mai căuta încă o victimă pentru a mai primi încă o prima de 8-12 mii de euro. Interesant job. Unii oameni nu reuşesc toată viaţă lor să economiseaca atâţia bani prin muncă cinstită, iar unii care distrug viitorul unor victime primesc cazare şi mâncare gratis + o prima consistentă.”, scrie Florin.

„Vin alegerile. Ăla le este viitorul electorat, alături de aistatii sociali, morţii vii şi multipli votatorii excursionişti. Mulţi din cei pe care reuşeau să-i constrângă (să nu zic prostească) nu or să-i mai voteze, deoarcece s-au trezit. Va daţi seamă că puşcăriaşii, viitorii puşcăriaşi şi familiile acestora vor vota cu dragă inimă.”, ridica problemă Andrei.

„Cei care au suferit zeci de ani politic în anii 50 nu au primit nimic, iar hoţii şi deţinuţii de drept comun trebuie premiaţi. Asta au votat românii, felicitări”, remarcă şi Dan.

„Deportaţilor şi deţinuţilor politici le-aţi dat în bătaie de joc. Care au apucat. Începe să devină suspectă grija asta faţă de infractori”, scrie Mariana.

„Sunt zeci de mii de români care au de recuperat taxa auto percepută în mod abuziv de statul român, asta cum comentezi?”, îl întreabă Robertino pe Toader.

„Domnule ministru, cred că faceţi o gravă eroare, vă gândiţi mai mult la deţinuţi decât la oameni liberi care muncesc din greu. Vă întreb la cei din spitale vă gândiţi? Dar la copii din centrele de plasament, dar la azilul de bătrâni? Vă apucă mila inexplicabilă de infractori ca să vezi belea. PS: Dacă iau atâţia bani, or să vrea cât mai mulţi să intre la mititica”, scrie Jenica.

„Băgaţi bolnavii în puşcării şi deţinuţii în spitale nu sînt mari diferenţele (…)!! Poate aşa şi bolnavii reuşesc să îşi acopere tratamentele costisitoare!!!!”, îl îndeamnă Haynal pe Toader.

„Eşti dus cu capul ??? Cine poate să economisească 12 000 de euro în patru ani ????”, îl întreabă Alexandru pe Toader.

„Câţi bani vor primi cei ce stau în condiţii inumane în spitale? Sau cei ce s-au îmbolnăvit sau au decedat din cauza infecţiilor în spitale?”, întreabă Lucian.

„Câţi bani primeşte la eliberare un violator sau un criminal?”, pune problema abrupt Costin.

„Foarte bine. Şi ar trebui ca banii să fie luaţi din salariile celor care muncesc, că poate poate se trezeşte şi lumea din veşnica nepăsare (…) de viitorul aceste ţări…”, este de părere Cristian.

„Măi omule, tu auzi ce spui? Premiezi faptele antisociale în loc să le pedepseşte? O să ne fie frică să mergem pe stradă”, se indignează Mery.

RECOMANDARE
Cum petreceau Elena şi Nicolae Ceauşescu Revelionul si ce cadouri primeau de la secretarii de partid din judeţe

„Să înţeleg că acest..”(…)” încurajează hoţii, tâlharii, corupţii, violatorii şi pedofilii… că oricum vor fii eliberaţi şi despăgubiţi!!”, îşi mărturiseşte perplexitatea şi Mariana.

„Pe zi ce trece România se transformă în ţara infractorilor.. În curând cine nu are dosar penal va fi marginalizat!”, remarcă Theodor.

loading...

DE ACTUALITATE

Cum petreceau Elena şi Nicolae Ceauşescu Revelionul si ce cadouri primeau de la secretarii de partid din judeţe

Published

on

By

Punctul culminant al Sărbătorilor de iarnă în perioada comunist îl reprezenta Revelionul. Cuplul Elena şi Nicolae Ceauşescu îşi avea un rol foarte important în derularea evenimentelor din ultima zi a anului. Trebuiau să fie şi cu această ocazie cei mai importanţi fii ai naţiunii. În lipsa petrecerilor la restaurant, rezervate atunci doar nomenclaturiştilor, românii se adunau în grupuri mici, în apartamente, şi aveau ca unică distracţie programul difuzat de TVR.

Seara de Revelion era singura din an în care Televiziunea Română difuza program prelungit şi în care nu se lua lumina. Pentru românii aflaţi sub dictatura ceauşistă, pregătirile pentru Revelion începeau cu câteva zile înainte. Fără forfotă în magazinele ale căror galantare erau goale chiar şi în preajma Sărbătorilor, românii încropeau masa de Revelion din ce găseau. Cafea procurată pe sub mână, vin spumant în loc de şampanie, banane puse din timp la copt, în ziare, cârnaţi procuraţi pe pile, salată boeuf şi preparate din porcii tăiaţi din gospodăriile de la ţară. De cele mai multe ori, porci tăiaţi la ţară pe furiş erau transportaţi, în secret, la oraş, în portbagajele autoturismelor.

Nu acelaşi lucru se poate spune despre nomeclatura comunistă şi, în special, despre cuplul dictatorial Nicolae şi Elena Ceauşescu. Aceştia îşi aveau un rol bine definit în derularea evenimentelor, iar totul începea în 31 decembrie cu urările în direct la televiziune adresate celor doi. Totul se întâmpla în sala de sport a clubului Floreasca din Bucureşti, unde zeci de persoane lucrau câteva săptămâni pentru a constui decorurile uriaşe. Zeci de brazi drepţi şi semeţi, înalţi de patru până la opt metri, trimişi de ocoale silvice fruntaşe din toate regiunile ţării constituiau decorul principal al platoului imens de filmare. Se montau arborii în suport, se împrăştia cetină printre ei şi se compunea o veritabilă ”ferie” de Revelion.

Fiecare regiune istorică prezenta urări pentru noul an şi aducea cadouri. Evenimentul avea loc, în fiecare an, în prima parte a zilei de 31 decembrie. Nicolae Ceauşescu înregistra un mesaj de Anul Nou, care era difuzat, în fiecare an, la miezul nopţii. La momentul respectiv, cuplul prezidenţial se afla la petrecere împreună cu cei mai importanţi reprezentaţi ai nomenclaturii. La masă se serveau mâncărurile tradiţionale româneşti, sarmale, friptură, pui la ceaun, piftie, salată de boeuf, care oricum nu lipseau de la mesele de sărbătoare. Participanţi la aceste petreceri susţineau că Elenei Ceauşescu bea băuturi dulci, pentru femei, dar nu se îmbăta. Lui Nicolae Ceauşescu îi mai plăceau în special preparatele tradiţionale din peşte: ciorba de peşte, plachia şi saramura, dar marea lui pasiune rămâneau sarmalele. Se mai servea vin alb şi ţuică de prună, fiartă şi îndulcită.

Petrecerea era ”condimentată” de cei mai în vogă artişti ai vremii. De obicei, masa se încheia până la ora 02.00, când cuplul Ceauşescu se retrăgea la culcare. Arhitectul Camil Roguski a fost omul de casă al soţilor Ceauşescu, cel care se ocupa în fiecare an de împodobirea brazilor şi de primi­rea cadourilor de Crăciun şi Anul Nou. Acesta a decedat în 2012, dar a povestit de multe ori cum sărbătoreau cei doi sfârşitul fiecărui an. ”Îi făceam po­mul de Crăciun, trebuia să se simtă mirosul de pădure, adu­ceam două maşini mari de cetină. Puneam numai glo­buri albe, im­podobeam brazii de la fiecare vilă a lui, nu puneam dulciuri sau luminiţe electrice, pentru că nu ne dădeau voie pompierii. Printre brazi puneam ani­male sălbatice împăiate pentru că-i plăceau lui Cea­usescu. De Re­velion, fa­milia Cea­usescu nu făcea ceva ieşit din comun, ba din con­tra, era vorba de ceva banal. Se uitau la televizor, urmăreau amândoi discursul lui. Lui Ceauşescu îi plăcea să se vadă la televizor”, a spus arhitectul Roguski.

Nici un secretar de partid, directoraş, chiar şi oameni simpli nu ratau ocazia de a le trimite celor doi cadouri. ”Aproape toţi trimiteau nişte proştii. De exemplu, au primit un covor pe care scria «Sa trăiţi Tovaraşu’ Ceauşescu». Şi te ştergeai cu picioarele pe nasul lui. Tablouri făcute după fotografiile lor, tractoare, lucruri inutile. În ultimul an s-a luat hotărârea ca noi să trimitem fiecărui judeţ în parte o lista cu obiecte de care aveam nevoie prin mobilarea sau decorarea celorlalte case şi palate ale lui Ceauşescu. Mobilă, obiecte decorative, ceva care să fie de folos. Pe ei nici nu-i interesau cadourile. Mai făceam câte o ex­pozitie cu ele, dar de multe ori nici nu veneau să le vadă. De fiecare data Ceauşescu îi lua Elenei câte un buchet de flori”, mai susţinea Camil Roguski.

RECOMANDARE
Restaurantele ne ofera cancer pe blat. Ce produse periculoase contine pizza in loc de branza si cascaval

Citeste mai mult: adev.ro/pkmwhf

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***