UE dă lovitura de grație Marii Britanii! Vezi ce se întâmplă cu Brexitul! - Infoalert.ro
Connect with us

Din lume

UE dă lovitura de grație Marii Britanii! Vezi ce se întâmplă cu Brexitul!

Published

on

RECOMANDARE
Băi, în ce țară trăim? Cum poți fi prăduit ca în vestul sălbatic, la final de vacanță pe un Drum European din România

Uniunea Europeana intentioneaza sa amane orice negocieri cu Marea Britanie pe tema viitoarelor relatii comerciale pana cand Guvernul Theresa May va oferi garantii ca va achita obligatiile financiare asociate apartenentei la comunitatea europeana, estimate la 60 de miliarde de euro, afirma surse UE.

In ceea ce pare a fi o inasprire a pozitiei Bruxellesului fata de Guvernul Theresa May, doi functionari europeni au declarat pentru agentia Bloomberg ca, potrivit estimarilor, se va ajunge abia la inceputul anului 2018 la un acord privind datoriile Marii Britanii fata de comunitatea europeana.

Conform oficialilor citati, Uniunea Europeana este hotarata sa stabileasca unilateral ritmul negocierilor, dat fiind ca intrarea intr-o criza de timp ar fi in dezavantajul Marii Britanii, astfel ca suma exacta a datoriei britanice fata de Blocul comunitar ar urma sa fie anuntata abia dupa alegerile parlamentare programate in Germania in septembrie.

Pozitia intransigenta a Bruxellesului sporeste probabilitatea incheierii negocierilor cu Marea Britanie fara un acord politic, economic si comercial post-Brexit, situatie care va fi in principal in detrimentul Londrei.

Potrivit estimarilor expertilor europeni, Marea Britanie ar avea de onorat obligatii in valoare de 60 de miliarde de euro care decurg din apartenenta la Uniunea Europeana. Londra a semnalat in mai multe randuri intentia de a negocia aceste obligatii, insa Bruxellesul probabil nu va face concesii, insistand pentru onorarea restantelor in totalitate. „Nu este rezonabil, nu cred, pentru Marea Britanie sa continue sa faca plati bugetare uriase desi paraseste UE”, a afirmat recent Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, scrie ZF.

„Situatia post-Brexit nu va putea fi la fel de profitabila si de buna precum cea anterioara Brexit”, a transmis vineri Pierre Moscovici, comisarul UE pentru Afaceri Economice intr-un interviu acordat Bloomberg.

Uniunea Europeana analizeaza posibilitatea de a forta Marea Britanie sa astepte cateva luni inceperea negocierilor efective pe tema Brexit, scopul fiind reducerea timpului, pentru a afecta controlul Guvernului britanic asupra ajungerii la un acord avantajos, au afirmat zilele trecute alti oficiali UE citati de agentia Bloomberg.

Negocierile Uniunii Europene cu Marea Britanie vor dura cel mult doi ani de la declansarea procedurii Brexit. insa, chiar daca Londra va declansa procedura acum, liderii de la Bruxelles vor stabili cand incep negocierile efective. Guvernul Theresa May vrea sa declanseze procedura de scoatere a Marii Britanii din UE in cursul lunii martie, ea sperand sa aiba de atunci doi ani pentru obtinerea unui acord favorabil Marii Britanii. insa doi oficiali UE au afirmat, sub protectia anonimatului, ca liderii celorlalte 27 de state UE par a vrea sa inceapa negocierile efective pe 20 iunie.

„Pana acum, Theresa May stabilea agenda, dar imediat ce va declansa procedura Brexit, balanta puterii se inclina spre UE, iar ea va trebui sa aiba rabdare”, noteaza agentia Bloomberg. Chiar daca liderii statelor UE se vor reuni in aprilie sau mai pentru stabilirea „cadrului” negocierilor cu colegii britanici, discutiile efective nu vor putea incepe pana cand Comisia Europeana nu va stabili liniile de negociere. Nu este clar cat de rapid vor fi obtinute toate autorizatiile necesare initierii negocierilor.

„Pana in acest punct, Theresa May a controlat timpul, refuzand, in pofida solicitarilor de claritate si urgenta ale colegilor UE, sa activeze Articolul 50 inainte de elaborarea unui plan de negociere si de obtinerea acordului Parlamentului. insa acum Marea Britanie ar fi singura care ar avea de pierdut daca nu va reusi sa ajunga la un acord privind desprinderea de UE”, explica agentia Bloomberg.

Sursa: caplimpede.ro

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Din lume

Şoferiță româncă găsită fără suflare în cabina TIR-ului său, în Italia. Avea doar 33 de ani

Published

on

By

RECOMANDARE
VIDEO: Filmul necenzurat al scandalului din Mangalia, când un polițist a fost alergat cu un topor

Gabriela Aiban, șoferiță de TIR, a fost găsită moartă, la volan, într-o benzinărie din Italia. Cel mai probabil, victima în vârstă de 33 de ani a făcut un infarct.

Gabriela era din Jibou, județul Sălaj și a fost găsită fără suflare într-o benzinărie din Italia, în cabina TIR-ului său, având capul pe volan. Tragedia s-a petrecut miercuri spre joi, 24 mai, la ora 2:00 noaptea, într-o zonă de serviciu din localitatea Imperia, situată în apropierea graniței cu Franța.

Gabriela Aiban a lucrat timp de 3 ani pe camion pentru o firmă din Ungaria iar din luna septembrie a anului trecut, s-a angajat la o firmă de transport din Baia Mare, de unde făcea expediţii peste graniţă.

Cam aşa s-a întâmplat şi în această săptămână, când şoferiţa româncă făcea un transport în Italia, de unde nu s-a mai întors. Lasă în urma sa două fete de 11 și respectiv 13 ani.

O cunoscută a femeii decedate a făcut un apel umanitar pentru ca trupul neînsuflețit al Gabrielei să poată fi repatriat.

Sub titlul „Un înger a plecat la Dumnezeu!”, Julia Stănescu scrie:

„… Oare să fi fost obosită? Să fi fost ea extenuată? Nu se ştie încă, deoarece se aşteaptă autopsia, dar pentru fetiţe şi pentru toţi cei care o cunosc şi o iubesc, nimic nu mai contează. Ea nu va mai reveni niciodată la fetiţele ei, nu le va mai îmbrăţisa, săruta sau alina. Nimic nu va înlocui mama pe care ele au pierdut-o. Sora Gabrielei o defineşte ca fiind o luptătoare, un om puternic şi plin de viaţă şi care a plecat pe drumuri să îşi ajute familia ca orice alt om care doreşte să asigure un trai decent celor dragi.” scrie în tulburătorul mesaj postat de Julia Stănescu.

Sursa: rotalianul.com

loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***