miercuri, mai 29, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Un astronom prezice când vor călători oamenii pe Marte

Sursa Foto: FreePik / vecstock

Astronomul David Whitehouse are mari speranțe că această zi ar putea fi la doar câteva decenii distanță.

Marte a fost o sursă de curiozitate timp de decenii, fără a fi stabilit un termen limită pentru momentul în care oamenii ar putea ajunge pe planeta roșie.

Dar astronomul David Whitehouse are mari speranțe că această zi ar putea fi la doar câteva decenii distanță.

Whitehouse a estimat că oamenii vor călători pe Marte în anii 2040, predicția sa mizând pe succesul viitoarelor explorări pe Lună.

El a spus că el crede că va duce la o mai bună înțelegere a modului în care se poate supraviețui călătoriei de un an spre Marte.

NASA plănuia să lanseze miercuri dimineață, la primele ore ale dimineții, modulul lunar Odysseus pentru a cerceta partea întunecată a Lunii, dar a fost amânat pentru joi din cauza temperaturilor anormale ale metanului.

Astronomii cred că regiunea sudică a Lunii conține miliarde de litri de gheață, ceea ce reprezintă o resursă valoroasă pentru călătoriile spațiale, deoarece, având gheață, astronauții vor avea oxigen de respirat și apă de băut.

Astronomii „nu știu cum să se mențină în viață în spațiul cosmic într-o călătorie atât de lungă”

„Deci, a merge pe Lună are o valoare în sine”, a declarat Whitehouse pentru Sky News, adăugând: „Dar există gheață pe Marte, așa că ceea ce înveți pe Lună, poți să aplic pe Marte”.

„Problema este că Luna este la……. Citeste mai departe articoluil integral aici

Foarte interesant și..  Un român a ajuns în spital după ce a mâncat roșii din piață. ,,Mă tăvăleam de durere, cât sunt de lung"

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.