vineri, aprilie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

O adevarată LECȚIE DE VIATA. Un bărbat din România trăiește fără grija banilor și a facturilor

Omul își duce traiul într-un județ din tara noastră. Prin munca sa a reușit să scape de grija banilor. Gyorgy Jozsef si-a construit propriul colt de rai într-o regiune forestieră, departe de civilizație.

Energia electrică îi este asigurată cu ajutorul unei mori: „E o roata cu trei metri diametrul și face curentul pentru casă. 240 de volți face. Adică nu trebuie transformat nimic” declara el.

Nu are televizor sau frigider, iar hrana o ia din ograda.  Are găini, iepuri si o păstrăvărie. De când este retras la munte, banii pentru el nu mai sunt așa de importanți.

Nici nu știe ce pensie are: „400 si ceva. 400. Nu știu, că niciodată n-am luat. Baba, baba se ocupă. Așa face în fiecare lună. Pe la mijlocul lunii se duce la Vlăhița, că ea stă aici cu mine, se duce la Vlăhița, ia pensiile și până nu cheltuiește, nu vine înapoi” a mai spus el.

S-a apucat de treabă la începutul anilor ’90, când porțile fabricii la care lucra s-au închis. Are tot ce-i trebuie pentru a trăi si nici nu vrea sa mai audă de oraș.

Mulți au vrut să-i cumpere proprietatea, dar omul nici nu a vrut să audă. Aerul curat de la munte, hrana sănătoasa și liniștea sunt singurele lucruri de care are nevoie.

Sursa: observator.tv

Foarte interesant și..  Care este semnificația fiecărui an de căsnicie? Ce daruri se oferă?

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.