luni, iunie 24, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Un copil de 2 ani, diagnosticat cu tuse convulsivă și rujeolă. Avertismentul medicilor!

Un copil de numai 2 ani a fost diagnosticat nu tuse convulsivă și rujeolă. Copilul nu a fost vaccinat niciodată, iar fratele lui, în vârstă de 10 ani, are și el tuse convulsivă.

Într-un interviu pentru News.ro, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din București, prof. dr. Simin Aysel Florescu, a declarat, că, în unitatea sanitară, medicii au îngrijit un copil în vârstă de 2 ani care a avut în același timp rujeolă și tuse convulsivă. Copilul nu a mai fost vaccinat niciodată și, spre surprinderea medicilor, a fost tratat rapid. Totuși, alte cazuri similare ar putea ajunge pe secția de terapie intensivă, alături de complicații severe, susțin medicii specialiști.

Copil de 2 ani, internat cu tuse convulsivă și rujeolă

„Mijloacele moderne de diagnostic molecular ne-au ajutat să-i punem foarte repede diagnosticul de certitudine în ceea ce priveşte tusea convulsivă, dar asta nu înseamnă că putem merge aşa, pentru că aceste cazuri puteau fi foarte frumos evitate printr-o schemă decentă, civilizată, de vaccinare, aşa cum este asigurată cea din programul naţional de vaccinare din ţara noastră.

Nu a avut criterii suplimentare de severitate, dar nu este normal ca acest lucru să se întâmple, nu este normal ca…

Citește continuarea pe RomaniaTV.net

Foarte interesant și..  Doctorulzilei.ro * 5 vitamine și minerale esențiale

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.