vineri, aprilie 19, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Un experiment inedit a dezvăluit cât de bine cunosc americanii Europa. Ce au scris în dreptul României?

Mai mulţi americani au participat la un experiment  care a constat în testarea cunoştinţelor geografice. Mai precis, participanţii trebuia să recunoască ţările Europei delimitate pe o hartă albă. Rezultatele s-au dovedit a fi realmente surprinzătoare, aşa cum reiese din imaginile publicate de BuzzFeed.

Nu ştim exact dacă să plângem sau să râdem atunci când descoperim că România este recunoscută mai ales drept ţara „de unde vine Borat” (personaj de film satiric), este încurcată adesea cu oricare altă ţară din Estul Europei sau este pur şi simplu o enigmă nepătruns, înlocuită de semne ale întrebării.

Spre amuzamentul nostru, România nu este singura ţară necunoscută în mintea confuză a respondenţilor americani. Zona de Centru şi de Est a Europei, ocupată de o „super-ţară”: „Nicio Idee” sau „Nu ştiu”.

Unul dintre cei care au luat parte la test a reuşit să localizeze Franţa, Spania şi Rusia, după care a scris mare, în mijlocul hărţii: „Pur şi simplu nu am nicio idee. Îmi pare rău”.

Altcineva a plasat câteva ţări în mări şi în Oceanul Atlantic.

Un alt participant a recunoscut că nu ştie şi că „sunt un idiot”, iar aceste cuvinte le-a completat chiar pe locul în care se află România.

Un americam care a plasat Australia în Europa, în locul Poloniei, a „inventat” ţări precum Vestul Germaniei, Euro Disney, Varşovia, după care a încercuit Europa Centrala şi de Est şi a scris: „Transilvania, locul de unde este Borat”.

Un alt american a găsit pe această cale metoda potrivită de a-i cere scuze doamnei Harris. Probabil tocmai profesoara de geografie din şcoala generală.

Sursa: decititazi.com

Foarte interesant și..  Soluţie neașteptată în lupta cu bacteriile rezistente la antibiotice

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.