Un profesionist în domeniul siguranței alimentare a lansat un avertisment cu privire la alimentele pe care le găsim pe rafturile din supermarketuri.
De exemplu, cumpărarea de fructe și legume tăiate vă poate expune riscului unei infecții cu potențial letal. Caserolele cu mango, pepene galben și ananas tăiate cubulețe sunt mai succeptibile de a fi pline de bacterii dăunătoare precum E.coli decât fructele întregi, explică Dr. Bryan Quoc, chimist alimentar în SUA.
Explicația e simplă: pielița protectoare a fost tăiată, expunând pulpa, formând un foar pentru agenții patogeni din cauza texturii umede și moi.
Profesorul Kali Kniel, microbiolog la Universitatea din Delaware, a avertizat cu privire la pericolele germenilor cruzi din plante. Acești germeni pot adăposti agenți patogeni periculoși precum E.coli, listeri și salmonella.
Expertul a explicat că procesul complex de creștere face dificilă „dezinfectarea adecvată pentru a ucide toate salmonela care ar putea fi acolo. Acest lucru se datorează faptului că planta germinează într-un mediu ideal pentru dezvoltarea bacteriilor….
Citește continuarea pe RomaniaTV.net