Connect with us

INEDIT news

Un cunoscut analgezic a provocat zeci de decese. NU îl mai utiliza!

Published

on

Un patolog britanic a lansat un avertisment privind prescrierea Tramadolului, un medicament pe bază de opiacee care a provocat 33 de decese în Irlanda de Nord, relatează dailyrecord.co.uk.

Profesorul Jack Crane este îngrijorat de pericolele generate de acest analgezic. Medicamentul pe bază de opiacee este utilizat pentru a trata durerea moderată sau severă și poate fi obținut numai pe bază de rețetă. Dar, ca în cazul multor medicamente, se face abuz, existând o piață neagră în creștere.

Anul trecut, Tramadol a fost asociat cu 33 de decese în Irlanda de Nord. O fată de 16 ani și un pensionar de 70 de ani se numără printre victimele medicamentului

Profesorul Crane spune că analgezicul „a luat mai multe vieți decât orice alt medicament” în Irlanda de Nord, chiar mai multe decât heroina și cocaina.

Prof. Crane a declarat pentru ITV News că speră ca medicamentul să fie trecut la clasa A de medicamente, în încercarea de a reduce numărul de decese.

Tramadolul a luat și mai multe vieţi în Marea Britanie, iar cele mai recente cifre arată că a făcut 200 de victime. Cu toate acestea, în ansamblu, heroina a provocat de departe cele mai multe decese -1,201, iar cocaina și alte tipuri diferite de benzodiazepine au luat și mai multe vieți.

La fel ca Tramadolul, Diazepamul a provocat peste 200 de decese, fiind la fel de mortal în Marea Britanie. Există o temere privind aceste medicamente, deoarece ambele sunt obținute prin prescripție – și sunt adesea mai accesibile pe piața neagră.

Mai mult decât atât, există o percepție că sunt mai sigure, deoarece nu sunt droguri ilegale. Numai că ele devin şi mai periculoase atunci când sunt combinate cu alcool sau alte medicamente.

Sursa: miscareaderezistenta.ro

Loading...

Diverse

Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Published

on

By

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară. Conform unui studiu recent, publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, mai mult de o jumătate din materia Căii Lactee și implicit jumătate dintre atomii care intră în componența corpurilor oamenilor, ar putea proveni din exteriorul galaxiei noastre.

Astrofizicienii de la Northwestern University (SUA, Illinois) au realizat simulări pe un supercomputer, identificând astfel un fenomen cosmic numit transfer intergalactic, care a dus la descoperirea unor aspecte neștiute din evoluția galactică, scrie sciencealert.com.

Astrofizicienii au constatat că exploziile colosale ale supernovelor pot expulza cantități imense de materie din propriile galaxii. Atomii pot fi propulsați, în acest fel, cu o forță suficient de mare pentru a parcurge distanțele imense de la o galaxie la alta. Datorită acestor fenomene, galaxia noastră, Calea Lactee, a „importat” materie provenită de la alte galaxii și, desigur, a și „exportat” gigantice cantități de atomi, în urma exploziilor propriilor supernove.

După cum remarcă conducătorul studiului, Daniel Anglés-Alcázar, în organismul fiecărui om există un număr de atomi proveniți din galaxiile vecine, deci, ne-am putea considera, fie și parțial, „călători prin spațiu” sau „imigranți extragalactici”. Citeşte mai mult pe cunoastelumea.ro

Loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***