duminică, aprilie 14, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Un istoric american susține că a descoperit portretul real al lui Iisus pe o monedă din bronz

Istoricul și specialistul în texte antice, Ralph Ellis, susține că a descoperit unica reprezentare reală a chipului lui Iisus. Această descoperire este una senzațională și rescrie istoria religiei din temelii.

Imaginea în cauză a fost descoperită de istoricul american pe o monedă de bronz datând din primul secol. Inițial, chipul a fost atribuit regelui Manu, care a domnit în regatul mesopotamian Edessei, dar specialistul american susține că acest rege și Iisus sunt una și aceeași persoană.

La prima vedere această teorie nu este plauzibilă, dar Ellis susține că tot ceea ce știm în prezent despre Iisus nu este întocmai adevărat. Cei mai mulți specialiști susțin că Iisus a existat și a fost crucificat de Pilat din Pont pentru că se temea de puterea pe care o avea asupra creștinilor.

Această teorie nu este deloc valabilă, pentru că, în opinia lui Ellis, Iisus a fost un mare înțelept, care a trăit în Nazareth. Mai mult de atât, există o asemănare stranie între regele Manu și Iisus, pentru că reprezentarea grafică de pe moneda în cauză înfățișează un chip pe al cărui cap există o coroană de spini.

Interesant este faptul că doar Iisus a fost singura persoană de-a lungul istoriei căruia i-a fost atribuită coroana de spini. Pornind de la acest detaliu, istoricul susține că regele Manu nu avea cum să poarte această coroană decât dacă era unul și același cu Iisus.

Sursa: efemeride.ro

Foarte interesant și..  De unde vine numele de Crăciun și cum a ajuns să fie asociat cu Nașterea lui Hristos?

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.