Connect with us

INEDIT news

Un MAGHIAR din România transmite un mesaj tulburător confraţilor săi după scandalul șovinismului de la Kaufland din Odorheiu Secuiesc

Published

on

Szilvassy Valeriu a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj pentru etnicii maghiari din România, în urma incidentului petrecut la hipermarket-ul Kaufland din Odorheiu Secuiesc, când un client a fost refuzat de o vânzătoare pentru că nu vorbea limba maghiară. Potrivit cunoastelumea.ro,  Szilvassy Valeriu a adresat şi rugămintea de a-i fi publicat mesajul pe site.

„Dragi cetățeni Români de Etnie Maghiară. Aş dori să fac câteva comentarii vizavi de cele petrecute la Odorheiul Secuiesc, localitate ce se află pe teritoriu Românesc. Vă rog să nu încercați să luați ca şi exemplu acest comportament jalnic de nesimțire şi aroganță de a nu răspunde în limba Romånă celor ce vă întreabă ceva în Română. Nu uitați că nu suntem buricul pământului! Nu suntem majoritari! Şi dacă am fi, nu cred că este cazul să ne comportăm în acest fel. Nu face decât să crească sentimentul de ură la adresa Etnicilor Maghiari.

RECOMANDARE
Dupa o toamna generoasa, ne pregatim de iarna. Vezi prognoza meteo pe doua saptamani

Ador limba țării în care m-am născut chiar dacă sunt şi vorbitor de Limbă Maghiară. Eu propun să îi respectăm pe frații noştrii Români dacă dorim să trăim în pace şi armonie alături de ei. În fond şi la urma urmei aparținem cu toții acestui popor, indiferent de limba pe care o vorbim. România, Te iubesc!”, a scris Szilvassy Valeriu.

Comisariatul Regional Braşov al ANPC s-a autosesizat în urma apariţiei pe reţelele de socializare a unui filmuleţ postat de un bărbat care susţine că a fost refuzat de o vânzătoare la Kaufland Odorheiu Secuiesc, pentru că nu vorbea limba maghiară.

Protecția Consumatorului a amendat cu 10.000 de lei hipermarket-ul Kaufland Odorheiu Secuiesc după ce un comisar s-a dus la magazinul respectiv, unde a solicitat în limba română să fie servit. Povestea s-a întâmplat identic cu păţania vloggerului care a devenit virală pe internat. A fost refuzat!

Sursa foto: Facebook Szilvassy Valeriu

loading...
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Diverse

Descoperire uimitoare: în organismul uman există atomi proveniți din alte galaxii!

Published

on

By

Oamenii de ştiinţă au făcut o descoperire extraordinară. Conform unui studiu recent, publicat în Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, mai mult de o jumătate din materia Căii Lactee și implicit jumătate dintre atomii care intră în componența corpurilor oamenilor, ar putea proveni din exteriorul galaxiei noastre.

Astrofizicienii de la Northwestern University (SUA, Illinois) au realizat simulări pe un supercomputer, identificând astfel un fenomen cosmic numit transfer intergalactic, care a dus la descoperirea unor aspecte neștiute din evoluția galactică, scrie sciencealert.com.

Astrofizicienii au constatat că exploziile colosale ale supernovelor pot expulza cantități imense de materie din propriile galaxii. Atomii pot fi propulsați, în acest fel, cu o forță suficient de mare pentru a parcurge distanțele imense de la o galaxie la alta. Datorită acestor fenomene, galaxia noastră, Calea Lactee, a „importat” materie provenită de la alte galaxii și, desigur, a și „exportat” gigantice cantități de atomi, în urma exploziilor propriilor supernove.

După cum remarcă conducătorul studiului, Daniel Anglés-Alcázar, în organismul fiecărui om există un număr de atomi proveniți din galaxiile vecine, deci, ne-am putea considera, fie și parțial, „călători prin spațiu” sau „imigranți extragalactici”. Citeşte mai mult pe cunoastelumea.ro

RECOMANDARE
PSD se destrama. Inca trei parlamentari au parasit partidul
loading...
Citește mai departe>>

Ultimele articole

Alte recomandari

Loading...

Facebook

Cele mai citite articole din ultima săptămână

*** Infoalert.ro este un site ce cuprinde articole de presă preluate din diverse surse interne și externe. Majoritatea articolelor conțin link-uri către sursa lor originală, diverse site-uri informative din Romania sau de peste hotare.*** ***


Vă stăm oricând la dispoziție cu întrebări și sugestii la contact@infoalert.ro sau lăsându-ne un mesaj pe pagina noastră de Facebook
Copyright © 2018 *INFOALERT.RO * Unele drepturi rezervate***