joi, aprilie 11, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

„Avem tot mai multe cazuri de pubertate precoce înainte de vârsta de un an”. Medic român pediatru, despre consumul de carne de pui din magazine

Medicul confirmă faptul că acele cazuri de pubertate precoce se datorează în principal cărnii de la puii injectați cu hormoni.

Practica injectării cu hormoni a puilor de carne crescuţi în complexe avicole face victime. Foarte mulți copii, inclusiv bebeluşi, ajung la medic cu simptome de pubertate precoce.

Aceasta se manifestă prin apariția caracterelor sexuale secundare (dezvoltarea sânilor, apariţia pilozităţii inghinale şi subaxiale şi, eventual, şi instalarea menstruaţiei) înainte de vârsta de 8 ani. În ultimii ani, această vârstă a început să scadă alarmant, fiind tot mai frecvente cazurile în care în cabinetul medicului pediatru se prezintă părinţi cu bebeluşi care prezintă simptomele instalării pubertăţii precoce.

Medicul Olimpia Moigrădean prezenta vineri, 19 februarie faptul că acea carne  injectată cu hormoni pe care o cumpărăm din magazine este un factor de risc major pentru copii.

„La copii chiar nu este indicată carnea de pui cumpărată din comerţ. Eu fiind de formaţie pediatru, în ultimii doi ani am observat fetiţelor de un an sau chiar mai puţin, încep să le crească sânii, să li se formeze glanda mamară. Atât debut de pubertate precoce n-am avut niciodată”, a declarat Olimpia Moigrădean.

Medicul îi invită pe părinţi să meargă la Cluj, la endocrinologii de la Pediatrie I. „Explicaţia găsită de specialişti a fost că de vină este carnea de pui, pentru că la copilul mic, prima diversificare o faci cu carne de pui, iar puii sunt injectaţi – să crească mai repede – cu hormoni exogeni”, a spus ea.

Vestea bună este că procesul respectiv este reversibil. „În momentul în care am găsit cauza şi am stopat aportul de hormoni exogeni din alimentaţie, glanda mamară şi-a redus dimensiunile”, a mai spus Olimpia Moigrădean.

Foarte interesant și..  „Nu mai vreau ca statul să dea pomană din banii mei și să finanțeze lenea”

Pediatrul afirma că a întâlnit situaţii în care pubertatea precoce a fost identificată şi la vârsta de 5 ani.

Sursa: m.adevarul.ro

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.