Un medic de familie din Neamţ susţine că a descoperit o formulă de stocare şi transfer de energie care poate înlocui combustibilul fosil, poluant şi pe cale de epuizare.
Doctorul Filip Panait, medic de familie în comuna Bâra, din judeţul Neamţ, multiplu medaliat la saloanele naţionale şi internaţionale de inventică, susţine că este pe cale să breveteze o descoperire revoluţionară. După o muncă de mai bine de 10 ani, plecând de la studiul hematiilor din sânge (globule roşii), Filip Panait spune că a reuşit să găsească o formulă de stocare şi alimentare cu energie a mijloacelor de transport rutier şi numai. „Invenţia ar scoate petrolul din ecuaţia de transport rutier viitor, pentru că ar asigura alimentarea cu energie în timp scurt şi ar permite o autonomie în trafic de aproximativ 10.000 km, atât pentru autovehiculele mici cât, mai ales, pentru cele de tonaj mare”, a anunţat pe blogul său Dr. Filip Panait.
Doctor în Ştiinţe Medicale, Filip Panait spune că invenţia sa va duce la înlocuirea combustibilului fosil (resursele naturale convenţionale – cărbune, petrol, gaze naturale, hidrocarburi) cu energia electrică. „Automobilele electrice vor deveni extrem de eficiente şi costurile vor fi la un preţ rezonabil, mult mai mic decât acum. În plus, încărcarea se şi înmagazinarea se vor face mult mai repede, cam cât durează acum la pompă să faci un plin de benzină. Se va folosi un sistem de acumulare pe principiul hematiilor sangvine. În plus, invenţia poate fi utilă şi pentru a asigura autonomie energetică a oricărei locuinţe”, a menţionat Filip Panait.
Medicul ştie că cercetările în domeniu sunt destul de avansate, dar el susţine că este cu mult înainte prin cunoştinţele sale. „Electricitatea în raport cu gravitaţia sau cu în raport cu lumina nu e e un concept suficient cunoscut. Toate aceste abordări se bazează pe noi concepte teoretice despre fizică şi chimie care nu se regăsesc în manualele de specialitate, dar care mă ajută să deţin controlul absolut asupra lor în următoarea sută de ani, simbolic vorbind” Doctorul Panait a mai adăugat că este dispus ca după brevetare, invenîia să devină de utilitate publică, şi că nu doreşte să se îmbogăşească de pe urma ei, chiar dacă ea va revoluţiona acest domeniu extrem de important pe plan mondial.
Citeste mai mult pe adevarul.ro