vineri, aprilie 12, 2024

INFORMAȚIA înseamnă PUTERE

Un MISTER încă nedezlegat. De ce sărbătorim Crăciunul pe 25 decembrie, dacă Iisus Hristos nu s-a născut în această zi?

Potrivit tradiției populare, Crăciunul se sărbătorește pe 25 decembrie pentru a celebra nașterea lui Iisus Hristos. Cu toate acestea, nu există nicio consemnare în Biblie sau într-o altă sursă istorică ce sugerează că Mântuitorul s-a născut cu adevărat la această dată.

Acest lucru ridica o importantă întrebare: de ce se sărbătorește Crăciunul pe 25 decembrie?, scrie Ancient-Origins

De fapt, alegerea acestei date își are rădăcinile în tradițiile persane și păgâne. Enciclopedia Catolică admite că „nu există nicio luna din an stabilită de autorități pentru nașterea lui Iisus”.

Cu toate acestea, sunt mai multe motive care sugerează că Iisus cel mai probabil nu s-a născut în decembrie.

Primul argument provine din Evanghelia după Luca 2:8, unde se precizează că în momentul nașterii lui Iisus „în ținutul acela erau păstori care stăteau pe câmp și-și păzeau turma făcând noaptea strajă”.

Mulți savanți sunt de acord că acest fapt ar fi fost improbabil în luna decembrie, când păstorii și-ar fi ținut turmele la adăpost în timpul lunilor friguroase de iarnă.

Al doilea argument pe care îl găsim în Biblie este acela ca Iosif și Maria au călătorit la Betleem pentru a se înregistra cu ocazia recensământului român (Luca 2:1-4). Cu toate acestea, în acele vremuri asemenea proceduri nu au avut loc iarna, când temperaturile scădeau frecvent sub limita înghețului, iar drumurile erau într-o stare precară.

Sărbători păgâne

Așadar, cum pare improbabil ca Iisus să se fi născut pe 25 decembrie, se pune întrebarea logică de ce sărbătoarea Crăciunului se ține la această dată. Răspunsul ne duce înapoi spre sărbătorile romane păgâne ale solstițiului de iarnă.

Foarte interesant și..  Prima imagine de la învestirea unui președinte american! Cum arată fotografia de acum 160 de ani, când nu existau aparate profesionale?

Două sărbători au avut loc, în special, în jurul datei de 25 decembrie-Saturnalia și nașterea zeului Soarelui, Mithra (conform Enciclopediei Catolice).

Saturnalia începea pe 17 decembrie, iar mai târziu ea s-a extins cu festivități până pe 25 decembrie.

Adepții cultului lui Mithra, care a devenit popular printre militarii din Imperiul Român în secolele I-IV d.Hr., se crede că au sărbătorit nașterea sa pe 25 decembrie.

Fuziunea pagano-creștină

După ce regele Constantin s-a convertit la creștinism în secolul al IV-lea d.Hr., a fost o adevărată provocare pentru el să convingă un popor de păgâni să îmbrățișeze această credință.

Prin urmare, se poate să se fi decis ca nașterea lui Iisus să se sărbătorească într-o dată care avea deja o semnificație sacră.

Articole asemănătoare

2 COMENTARII

  1. Israelul de azi e in zona climatica mediteraneana, acolo nu sunt ierni ca la noi, foarte rar ninge si nu este frig iarna. Mai documentati-va inainte de a face afirmatii false. Nu s-o fi nascut in decembrie, dar nu din motivele invocate de dv.!

  2. CA ISUS s-a näscut nu mai poate fi o indoialä. ASA AM PRINS–-asa SÄRÄBTORIM – pe 25 decembrie.IMPORTANT E SÄ NE AMINTIM :::SÄ CREDEM….SÄ NE INCHINÄM…SÄ-L LÄUDÄM …SÄ-L SARBÄTORIM.!O DATA pe AN intr-un mod mai specific !Odatä FIXÄ pentru MAREA majoritate a CRESTINISMULUI. SI CE POATE FI MAI INNÄLTÄTOR decät RÄSUNETUL COLINDELOR PE APROAPE TOATE MERIDIANELE !????”NU simti fiorul de atunci /Si-n Noaptea asta frate ?/ ISUS te asteaptä sä-i arunci povara de Päcate / EL stä in IESLEA LUI si AZI/IERTARE dand si VIATÄ / INCEARCÄ in GENUNCHI sä-i cazi / CU INIMA-TI DE GHEATÄ” – Strofa unei poezii crestine

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.